Krisztus Forrás – Az Eucharist dicsőítő szentségimádásra hív

2022. november 19-én este 20.00 órakor az országos szentségimádási alkalmakhoz igazodva, az Eucharist együttes az Opus Sanctissimae Trinitatis Közösséggel együttműködésben dicsőítő szentségimádási alkalmat tart Veresegyházon a Szentlélek-templomban. Az egy héttel ezelőtt a Mátyás-templomban megkezdődött ünneplés tehát folytatódik az Oltáriszentségben jelenvaló Jézus jelenlétében.

„A budapesti eucharisztikus kongresszust megelőző években mindenki számára megmutathattuk a legnagyobb ajándékot, amelyet Jézustól kaptunk az Eucharisztiában. Ezért időről-időre dicsőítő szentségimádásokat szerveztünk.

Ezeket az alkalmakat úgy neveztük el: KRISZTUS FORRÁS. Ilyenkor Jézust dicsőítjük énekkel, csönddel, szemtől-szembe vele. Ő néz minket, mi nézzük őt, aki az abszolút vonatkoztatási pontunk lett. A gyóntató atyáknak hála, lehetőségünk van megújítani a kapcsolatunkat Istennel, megtapasztalva az ő soha el nem fogyó irgalmát. Amit elkezdtünk annak idején, folytatjuk ma is, mindaddig, amíg az Úr erre hív bennünket” – olvasható a zenekar „Eucharist, hálaadás” című kiadványában, amelyet november 13-án minden jelenlévő ajándékba kapott a negyedszázadnyi szolgálatért tartott hálaadó szentmisén és jubileumi koncerten.

November 19-én tehát újra alkalom adódik, hogy Jézus elé állhassunk, szemtől-szembe, és őt dicsőítsük, miközben megtanuljuk Tőle, hogyan fogadjuk el az életünkben a tökéletes Atya tökéletes tervét.

A belépés díjtalan. Az alkalommal párhuzamosan gyónásra is lehetőség nyílik.