A Billboard éléről a Veszprém Arénába – Vincent Bohanan& Sound of Victory

A Gospel Karácsony fellépői

Fennállása során először érkezik Magyarországra a Vincent Bohanan vezette new york-i gospel kórus, a Sound of Victory. A 25 fős csapat produkcióját élőzenekar kíséri, látványos koreográfiával és egyéb showelemekkel varázsolnak karácsonyi hangulatot a Veszprém Aréna közönsége számára.

Az idei év különlegessége, hogy a kórushoz csatlakozik David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját.

Először Veszprém, aztán a Vatikán

A formáció a december 12-i veszprémi koncert után pár nappal a pápának fog énekelni a Vatikáni karácsonyi koncerten dec 17-én, de előtte Magyarországon is további 3 fellépésük lesz: Zalaegerszegen, Tatabányán és Pécsett.

A kórus nem titkolt célja, hogy esélyt és célt adjon azoknak a szegénységben, kirekesztettségben élő bronx-i és brooklyn-i fiataloknak, akik szeretik a zenét, hisznek a közösség erejében és keresik az Istenhez vezető utat.

„Korán megfogalmazódott bennem, hogy egy nap szeretnék egy saját csapatot. Aztán eljött a pillanat, amikor azt láttam, hogy annyi fiatal van körülöttem, akik keresik a helyüket a világban, hogy életre hívtam a kórust. A negyedik próbán már 100-an voltunk” – mesélte egy februári interjúban Vincent Bohanan, a kórus vezetője.

„Most itt vagyunk 8 évvel később, beutazzuk a világot és elvisszük az örömhírt mindenhova, ahol járunk. Ez nem csupán egy kórus, ez egy mozgalom. Megtisztelő számomra, hogy ezekkel a csodálatos emberekkel lehetek hétről-hétre, és a színpad segítségével megoszthatjuk a világgal azt a szeretetet, ami bennünk van – egymás, és Isten felé.”

A repertoárból

A csapat aktivitása kiemelkedő: az évek alatt rengeteget koncerteztek, és olyan előadókkal osztották meg a színpadot, mint a Grammy-díjas Cece Winans vagy épp Mariah Carey. Az összesen 25 koncertből álló turnésorozat veszprémi állomásán a mindenki által jól ismert karácsonyi gospel slágereken kívül John Lennon és Whitney Houston dalai is felcsendülnek majd.

Támogatók

A koncert itthon is egy nagy összefogás eredménye: a szervezőket támogató partnerek segítik, köztük az Algida Veszprémi Jégkrémgyár, valamint együttműködnek a Magyar Református Szeretetszolgálattal, akik a helyszínen gyűjtést is szerveznek. A koncerten befolyt adományokból tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket vásárol a karitatív szervezet, melyekkel Veszprém megyei rászoruló családokat támogatnak az adventi időszakban.

A programról további információk, valamint a jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalók elérhetők a www.gospelkaracsony.hu oldalon.