Kelta Advent – turné a M.É.Z. együttessel

A 33 éve tevékenykedő M.É.Z. együttes ír és skót dallamvilágot idéző muzsikával várja Jézus Krisztus születésének ünnepét. Az adventi műsorukkal templomokban és karácsonyi vásárokban lépnek fel. Zenei szolgálatukat nem tekintik karriernek, de bíznak abban, hogy sokakhoz eljutnak dalaik. A Kádár-rendszer idején olyan stílusban kezdtek el játszani, amilyenben őelőttük senki nem próbálkozott. Country már létezett, de ír, skót és angol népdalokat senki nem játszott a nyolcvanas évek elején.

A zenekar neve egy rövidítés. Jelentése: meg nem értett zenekar, azaz M.É.Z. A névadás oka, hogy első fellépéseik során negatív visszajelzéseket kaptak a megszólalásuk színvonalával kapcsolatban. Mindez arra sarkallta a zenekar tagjait, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból kitartó gyakorlás és munka árán.

Színes repertoárjukban szerepel műsor sztepptáncosokkal, színházi vagy akár adventi zene. A zenekar a Muzsikás együttest tekinti példaképének, hiszen a M.É.Z. is rendez a táncházakat mind a mai napig. Vallási szempontból a zenekar ökumenikusnak tekinthető, hiszen tagjai között van katolikus, református és evangélikus egyaránt.

A Kelta Advent idei állomásai a következők:
December  3.:  Debrecen (a nagytemplom előtt)
December  4.:  Kövi Szűz Mária-templom
December 10.: Don Bosco-ház
December 11.: Békásmegyer, Szent József-templom és Pilisvörösvár, református templom
December 18.: Jászberény