Szóljon hát a Karácsonyi ének!

Egy történet, 24 mesélő – december 1-jétől szentestéig a Kardinális csatornán.

24 ember, egy történet – advent időszakában, december 1-jétől szentestéig Charles Dickens örök klasszikusát olvassák fel az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ismert személyiségei, munkatársai.

Karácsonyi ének közel kétszáz éve született, a történet üzenete mégis életszerű, a 21. század embereihez is szól. A főhős, a kapzsi, lelketlen Scrooge egy nap lehetőséget kap arra, hogy bepillantson a láthatatlan világba. Elétárul a múlt, a jelen és a jövő: elfelejtett fájó emlékek, a körülötte élők mindennapi nyomorúsága, szenvedése és embersége felnyitja Scrooge szemét. Megérti, hogy a szeretet „hozzáférhetetlen helyeken” rejtőzik, és soha nem késő semmit újrakezdeni… – keltette fel az érdeklődésünket az ajánló videóban Zsuffa Tünde, a főegyházmegye sajtószóvivője.

A felolvasók: Csapó Viktória, Cseke Péter, Dolhai Attila, Fábry Kornél, Göbel Ágoston, Hegedűs András, Huszti Zoltán, Lackfi János, Käfer György, Käfer Mónika, Kontsek Ildikó, Kőhalmi Dániel, Kubik Anna, Kuzmányi István, Monostori László, Pap Adrienn, Radetzky András, Sára Bernadette, Siklósi Beatrix, Süllei László, Szili András, Török Ili, Varga Gabriella, Vargha Viktor.

A Kardinális YouTube-csatornán láthatók Gájer László atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara tanszékvezető tanárának adventi elmélkedései is. Ezek advent vasárnapjain reggeltől tekinthetők meg.

A videók megtalálhatók minden nap a Kardinális YouTube-csatornáján 19.30-tól.