Gloria az angyalokkal Taizében – elhunyt Francesco testvér

Elhunyt Francesco testvér a Taizéi Közösség Magyarországért felelős, elkötelezett tagja. 2022-ben az angyalok körében szólalhat meg Istendicsérete Karácsonykor és az azt követő Rostock-i találkozón.

Az ima összekapcsoló ereje, békesség, szeretet, befogadás, lelki kapcsolódások, természetfelettiség – ezek jutnak eszembe, amikor a magyarországi 2001-es Taizéi Találkozóra emlékszem vissza.

Karácsonyt követően, annak nyolcadában, valóban az angyalok kórusához társulhatnak minden évben a Taizéi Találkozókra látogatók. Idén 2022. december 28. (szerda) és 2023. január 1. (vasárnap) között, Rostock városában, a Balti-tenger partján várják a közös imádságba bekapcsolódó testvéreket.

Az „angyali kórus” immár Francesco testvérrel is kibővülhet, aki december 7-én délben társa, Raymon testvér és közeli családtagjai körében eltávozott a földiek közül az égi hazába.

A szerzetesközösség vezetője, Alois testvér arra kérte a közösséget, jusson eszükbe Francesco testvér öröksége, amelyet maga mögött hagyott, és ami maga volt a jóság… Nagyon szerette Magyarországot és mindig szeretettel gondolt az ottani kapcsolataira.

Imádkozzunk közösen hálaadásban Francesco testvérért és családjáért – hív minket meg lélekben András testvér, az egyetlen magyar, aki elkötelezett tagként él a taizé-i szerzetesközösségben!