A zene elér a szívig – Csendes éj a hátrányos helyzetű gyermekek csodálatos előadásában

Három nyelven csendül fel a Csendes éj hátrányos helyzetű gyermekek közreműködésével. A klasszikus karácsonyi dal Lakatos Mónika, Nótár Mary, Takács Nikolas, valamint a Szent Efrém Férfikar előadásában, lovári, angol és magyar nyelven, a „Közös Hang” program keretében jelent meg.

A Danubia Zenekar és a Máltai Szimfónia közös programja a felzárkózó településeken élő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zenei esélyteremtő programjában tanuló gyerekek művészi integrációját támogatja.

Hámori Máté, a Danubia Zenekar művészeti vezetője elmondta: nem csupán a nehéz sorsú gyerekeknek szeretnének életre szóló élményt adni, de a szerencsésebb helyzetben lévők számára is azt a fontos üzenetet közvetíti az előadás, hogy a zene hidakat épít, akár a legmeredekebb szakadékokon is átívelve.

Bizonyosan állíthatjuk tehát, hogy a zene különleges eszköz, amely az emberek szívéig juttatja el a mondanivalót. Aki ezt a különleges összefogással született feldolgozást meghallgatja, valószínűleg szintén megérintődik majd, és nem tud közömbös maradni karácsony valódi üzenetével kapcsolatban: Krisztus megszabadít!

Engedjük meg, hogy ez a szabadítás magával ragadjon bennünket. Hadd szülessen meg Jézus Krisztus a mi életünkben is! Legyen a saját dicsőítő szívünk az ajándék a valódi Ünnepeltnek az idei karácsonyon!

Forrás: mti