Veron & András

Veron & András: Ez a lemez egy kicsit más zenei világ, de mégis teljesen a miénk

A Veron & András zenekar alapítói Tőkés Veron és Kristek András. Saját bevallásuk szerint nem gondolták volna, hogy egyszer zenészként fognak fellépni, amikor párszor pusztán csak kedvtelésből ültek össze néhány dalt közösen eljátszani.

A Gitár-ének duó hobbi zenélése azután kiegészült más zenészekkel. A saját ízlésük szerint dolgoznak fel olyan dalokat, amiket szeretnek. Vannak köztük jazz standard-ek és mai soul vagy akár pop dalok is.

„Egy alkalommal örömmel hallottuk Lackfi Janitól, hogy bibliai szövegeket dolgozott át magyar népdalokra. Ez régi vágyunkkal találkozott. Azt gondoltuk és később tapasztalatunk, hogy a magyar zenei gyökerekből építkező dalok olykor mélyebben érintik meg az embereket, mint mint más kultúrák dalainak magyarításai” – írják a szerzők a Dicséretek című új albumukról.

Lackfi János bibliai ihletésű verseihez, és zsoltárátirataihoz tehát az előadók világzenei kíséretet készítettek ezen a lemezen, magyar népi dallamok felhasználásával és akusztikus hangszerekkel. Az Édes az Úr szava forrásai: 19. zsoltár és a Piros pántlikám című népdal.

A dalok zenei hangulata a zenekar eredeti szándéka szerint változatos. Az előadók ettől azt remélik, hogy ezáltal minél többen találnak köztük olyan dalt, ami igazán az ő saját, szívből szóló dicséretük lehet.

Ezt az elsajátítást segíti, hogy a dalok szövegeit és harmóniakíséretét azonnal közkinccsé tették, amelyek bátran letölthetők. Az album egyes számait megtalálhatjuk az online zenei portálokon, de az együttes munkáját segíthetjük, ha megvásároljuk az új lemezüket itt.

A kiemelt kép forrása: veronesandras.hu