Szabó Balázs: Átutazó

Könnyed zeneiség, fülbemászó refrén, komoly mondanivaló. Az Átutazó című új szám két verzióban kerül megjelenésre: pop, és piano verzió. Az internetes áruházakban mindkettő hallható lesz, videoklip formájában a „piano version” kerül bemutatásra. 

Az új pop-gospel dalt Szabó Balázs két életesemény alapján írta. Az egyik a 2018 májusában tötént autóbalesete. A kiérkező mentősök reakciója ez volt: „Ebbe illett volna belehalni”. „A halálközeli élmény egy időre leültetett, hogy aztán feldolgozva a történteket változtatva bizonyos dolgokon, újra alkotni kezdjek” – emlékszik vissza a történtekre a szerző.

„A baleset következtében prioritások változtak és átértékeltem pár alapvető dolgot. Elég volt az alapokat újragondolni, ez mind hatással bír az életem minden egyéb apró részletére” – tette hozzá Szabó Balázs énekes.

A másik esemény pedig Szenczy Sándor atya elvesztése, aki az előadó lelki apja volt.  „Sándor atya, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnökének halála nagyon mélyen érintett. Az ő személyisége, igehirdetései, előadásai, élete és a vele való több, mint 10 éven át tartó szoros kapcsolat volt a másik ihlető forrása az Átutazó című új számnak.”

A dalban éppen ezért Szenczy Sándor életének bibliai alapigéjét is felfedezhetjük – Máté evangéliumának a 14. fejezete – amikor Jézus és Péter apostol a vízen járnak. 

Az Átutazó mindent egybevéve – a két tragikus életesemény ellenére is – a reménységet közvetíti, a fizikai síkon való túllátást, a valódi értékek letisztulását. 

Engedjük, hogy a dal három percre kiragadjon bennünket a megbolondulni látszó világból, és rátekinthessünk az Életadó Krisztusra! Szabó Balázs mindezt érthető, könnyed, természetes módon, mégis komoly mondanivalóval alátámasztva segíti az Átutazó című dalával.

A digitális kiadványon helyet kap a címadó dal két verziója mellett a “Majdnem” című szám is.