Várunk és imádkozunk érted, Francesco!

Ferenc pápa Budapestre látogat – immár hivatalos a jó hír. A szentatya április 28. és 30. közötti magyarországi látogatásáról az Apostoli Nunciatúra és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsa adott ki közleményt 2023. február 27-én.

A pár nappal korábban már kiszivárgott hír még arról beszélt, hogy az egyházfő ellátogat Szegedre és egy Mária-kegyhelyre is. A hivatalos közlemény azonban kizárja ennek lehetőségét.

„A Szentatya korára tekintettel a találkozásokra budapesti helyszíneken kerül sor, amelyekre, különösen a vasárnapi szentmisére szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt” – áll a közleményben, amely a találkozás napjáig is imádságra buzdít a pápaságának idén tizedik évfordulóját ünneplő Szent Péter utódáért.

„Imádságos lélekkel készüljünk a Szentatyával való találkozásra és közösen tegyünk tanúságot arról, hogy Krisztus a jövőnk”

– olvasható a Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke által aláírt hivatalos üzenetben.

És ha már imádság Ferenc pápáért, idekívánkozik, hogy csatlakozzunk egy nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek keretében lelki ajándékot adhatunk mi is Róma püspökének. Mindössze annyit kell vállalnunk, hogy

március 13-án, Ferenc pápa megválasztásának 10. évfordulóján elimádkozunk egy Üdvözlégy imádságot a szentatyáért.

Amennyiben az itt megadott oldalon regisztráljuk részvételi szándékunkat a térképen megjelenik egy gyertya a tartózkodási helyünkkel. Az évforduló napján ezt a térképet fogják átadni ajándékként Ferenc pápának.