Lelkes Napok és trendi keresztény fiatalok!

Lelkesek, keresztények és trendik – Lelkes Napok 2023-ban is

A Lelkes Napok a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás – amely a magyar katolikus karizmatikus megújulás közösségeinek, szolgálatainak nemzeti szintű szövetsége – ifjúsági szolgálata. Az ő megbízásukból végzi a központi szolgálatokat a Nemzeti Szolgáló Bizottság. Az MKKM fiatalokkal foglalkozó szolgálata az Ifjúsági Szolgálat. Szolgálnak is a javából, teljes erőbedobással. Lelkesek, keresztények és – bármily meglepő – még trendik is.

A Lelkes Napok team küldetése, hogy segítse a fiatalok megtérését, hitben megmaradását, Istentől kapott céljuk betöltését. Jóllehet nagyon hivatalosan hangzik önmaguk jellemzése, a gyakorlatban azonban a fiatalok boldog életét láthatjuk a tevékenységük nyomán.

Amikor pedig az ő tevékenységükről beszélünk, és azt méltatnánk, azonnal észre kell vennünk, hogy ők mindannyian egy nagyobb erőnek tulajdonítják a „sikerüket”, akit Szentléleknek neveznek. (Minden bizonnyal innen ered a nevükben a „lelkes” jelző.)

Programjaik során nagyban építenek a jelenlévők személyes megtérésére, akik befogadhatják Jézus Krisztust az életükbe, rálelve ezáltal is Isten örömére és szabadságára. Mindez pedig a ráhagyatkozás útján valósul meg a Szentlélek átformáló erejére, amely mélyen györkerező változást hoz az életükben.

Minden nyáron tábort is szervezneka 11-15, illetve a 15-25 évesek számára. 2023-ban is lesz ilyen, és az erről szóló első hírmorzsákat már meg is lehet találni.

„Idei táborunk mottója: A Lélek ereje. Témánk pedig a karizmák lesznek, melyről Tobisch Borbála és Nyuli Gábor, a Cor et Lumen Christi Közösség magyarországi vezetői fognak tanítani bennünket.

Hamarosan jövünk a Lelkes Napok további részleteivel. Kövessetek minket továbbra is a közösségi oldalainkon, hogy időben értesüljetek az összes fontos információról. Készüljünk együtt a táborra, a Szentlélek csodálatos ajándékokat készít mindannyiunk számára” – írják a szervezők az idén 2023. július 3-8. tartó „szentlelkes dzsemboriról”.

Fotó: Lelkes Napok/Facebook