Keresztút

Sík Sándor Keresztútja gitárkísérettel szól – immár két évtizede

Gulyásné Balogh Bianka 2003. nagyböjtjében zenésítette meg Sík Sándor A keresztút című versét stációról-stációra. Ez a gitár-, fuvola-, hegedű-, cselló-, ütős- és szintetizátor kíséretekre írt ifjúsági keresztút mély nagyböjti lelki feltöltődést nyújt a Feltámadás, a Húsvét ünnepére készülve.

20 év nagy idő, de ez a Keresztút többnyire változatlanul, eredeti formájában szólalt meg, és minden évben tartogatott valami új, eddig fel nem fedezett üzenetet.

Az elmúlt két évtizedben számos helyen „turnézott” a nagyböjti darab. Felcsendültek a Keresztút dallamai a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori piliscsabai Campusán, a Szent Margit Gimnáziumban, a Szent Jeromos Szeretetotthonban, de végigelmélkedték a Regnum Marianum közösség tagjai Dunabogdányban, vagy különböző plébániák egyházközségei Esztergomban, Siófokon vagy éppen Veresegyházán. A koronavírus-járvány idején pedig az interneten követhető módon hívtak keresztútjárásra a zenekar tagjai.

Az idei nagyböjtben három alkalommal lehet részünk a mélyen ihletett előadásban. Március 24-én 18.00 órakor a Budafok-felsővárosi Jézus Szíve Templomban, március 31-én 18.00 órakor a Ráckevei Keresztelő Szent János Templomban, valamint április 1-én 18.00 órakor a Szent II. János Pál Iskolaközpont Dísztermében.

Az előadás során közreműködnek az egykori Adoramus zenekar számos tagja, a budafok-belvárosi „ovismisét” szolgálók közössége és barátaik. Az előadók vallják, hogy

a kereszt nyomában járni és ennek átelmélkedéséhez segíteni másokat a zenén keresztül olyan erőforrás, ami bármilyen együttest igazi közösséggé kovácsol.