Fájdalmak Férfia – virágvasárnapi passió a Szent István Bazilikában

Fájdalmak Férfia – virágvasárnapi passió a Szent István Bazilikában

2023. április 2-án, Virágvasárnap Jézus Krisztus szenvedéstörténetét élhetjük át a Dramatizált Biblia társulatának hat kiváló színésze és az Eucharist együttes közös előadásban. Hasonló eseményben tavaly a Mátyás-templomban lehetett részünk. A vasárnap este 20:00 órakor kezdődő program szíveközepe a szentírási igeszakaszok igényesen szerkesztett és művészien tolmácsolt egymásutánja, amelynek során zenei betétek segítenek bennünket a passió elmélyült átelmélkedésében. Az eseményre a belépés díjtalan. Előzetesen azonban a megadott számlaszámon adományainkkal támogathatjuk a kulturevangelizáció húsvét előtti kiemelkedő rendezvényét. A Dicsőítő Sziget meghirdetett eseményéről az alábbiakat tudhatjuk meg.

„A mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá.” Izajás 53,4

A Dramatizált Biblia profi és hivatásos színészekből álló társulata és az Eucharist együttes közösen mutatják be Jézus Krisztus szenvedéstörténetét Virágvasárnap, 2023. április 2-án, 20:00 órai kezdettel a Szent István Bazilikában Budapesten. Isten Igéje önmagában is megszólító erejű, de a különlegesen művészi előadásnak köszönhetően egészen hozzánk szól. A szentírási szakaszokat körbeölelő hangok, zene és dal pedig akadálymentesen juttatja el a szívünkig Isten szavát.

A Dramatizált Biblia és az Eucharist együttes 2022. november 13-i közös produkciója.

Jézus Krisztussal indulunk el az ő értünk szeretetből vállalt keresztútján. A jeruzsálemi bevonulás hozsannájától az utolsó vacsora misztériumán keresztül a Golgota magasára érkezünk, hogya megváltás ingyenes ajándékában részesülhessünk. A Messiás passiója valójában szenvedélyes akció, amelynek során Jézus újjáteremt mindent. Legyen ez a belső megújulás mindannyiunk ajándéka, akik közösen élhetjük át és részesedhetünk megváltottságunk titkában!

Fájdalmak Férfia – ezt az izajási megszólítást kapja a Megfeszített Isten Fia. Ajánljuk fel közösen ezt az átimádkozott passiót a békéért!

Legyen béke a szívünkben, a háborútól dúlt közelünkben, illetve az egész világon!

A Szent István Bazilikában mintegy ötszáz ember tud leülni. A helyeinket érkezési sorrendben tudjuk elfoglalni. Az eseményen ingyenesen vehetünk részt. Az előadás azonban nem tudna megvalósulni a jelenlévők támogató hozzájárulása nélkül.

Kérjük, segítse szolgálatunkat az alábbi számlaszámon:
Kedvezményezett: Göncöl Park Egyesület
Bankszámlaszám: 51500003-11012627-00000000
A közlemény / megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: „Dicsőítő Sziget Passió támogatás”

Köszönjük!
Mindenkit szeretettel várunk!