Márton Gábor és Rőmer Károly

Ez nem a te műved, csak részt veszel benne – Rőmer Károly és Márton Gábor jubileuma

„Gyertek! Gyertek! Legyetek részesei jubileumunknak! A zenei szolgálat keretében hálát adunk barátommal Rőmer Károllyal az elmúlt 60 évért és a közös zenélésért az elmúlt 40 év alatt és az Úrtól kapott dalainkkal szeretnénk engesztelni és dicsőíteni Jézust és köszönteni a Szűzanyát!” – olvasható Márton Gábor meghívója.

Márton Gábor és Rőmer Karesz a hazai keresztény könnyűzene olyan alakjai, akik átvették az első, ma már veterán apostolnak számító dalszerzőktől a stafétabotot.

„Nem mi voltunk a hazai keresztény könnyűzene hőskorszakának képviselői, hanem az előttünk járó nagyok. Sillye Jenőék és az ő előttük lévők: Alberti Árpi atya és mások, akik például lefordították például a Duval-dalokat. Mi is ezeket sokszorosítottuk, és Jenőéken nőttem föl. Dalt is szereztem. A »sárga könyvön« pedig nagyon sokat dolgoztam, hogy összejöhessen és megjelenjenek az abba beválogatott énekek nyomtatott formában. Így az énekeket haza tudták vinni az emberek, és otthon is tudták azokat énekelni. Katona István atya egyezett bele végül, hogy csináljuk meg. Nekem csak az volt benne a munkám, hogy összeválogassam a dalok kétharmadát. Ahogy annak idején, úgy most is karizmatikus szolgálatokat végzünk. Ez nem állt meg. Az országos karizmatikus találkozókon pedig tizenvalahány évig zenéltünk Rőmer Karesszal, Illéssy Pistivel és Hollósy Péterrel, Magyar Krisztával. A mostani évforduló annak megünneplése, hogy én hatvan éves vagyok, Karesszel pedig éppen negyven éve szolgálunk együtt. Dicsőítő szentségimádásban szeretnénk hálát adni Jézusnak ezért. Az egész kizárólag csak kegyelem.

Az Úr adta nekünk. Tőle kaptuk a dalokat és hogy az emberek megtérnek. Mindez kegyelem. Ez nem a te műved, jóllehet részt veszel benne”

– emlékezett vissza az évforduló közeledtével Márton Gábor, aki a Kassai téri Szentlélek-templomban a karizmatikus szentmiséken is szolgált a hazai keresztény könnyűzene és a magyarországi karizmatikus megújulás hőskorszakának különleges periódusában.

Március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tehát lesz bőven ok a hálaadásra a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban. A zenés, gyertyafényes szentségimádás 19:00 órakor kezdődik és egészen 22:00 óráig tart. 21:40 órakor Requiemet hallhatunk a meg nem született gyermekekért.

A zenei szolgálatot Márton Gábor és Rőmer Károly adják, meghívott barátaikkal (Márton Margita hegedű, Magyar Kriszta zeneszerző-énekes, Csaba Pál basszus gitár, ének, hangtechnikus; Rőmer Viola énekes, Horváth Ádám digitális zongora, ének) – hálát adva saját dalaikkal az elmúlt 40 év közös szolgálatáért. Az este folyamán gyónási lehetőség és közbenjáró imaszolgálat is lesz.

Fotó: Pécsi Egyházmegye