Ferenc pápa a diszkóban ropja

Kering az interneten néhány kép, amelyet a mesterséges intelligencia segítségével gyártottak le Ferenc pápáról. A szentatya ezért látható fehér pufidzsekiben, a diszkóban napszemcsiben vagy gördeszkázás közben a Szent Péter téren.

És ha belegondolunk a különböző „megfejtések” akár még nem is állnak olyan távol az egyházfő személyiségétől. Bár az ábrázolások hangsúlya bizonyosan nem mutatna ekkora kontrasztot a valósághoz képest.

A bő egy hónap múlva Magyarországra látogató pápa általános népszerűségnek örvend a világban. Ezt leginkább az érdemi párbeszédnek és annak köszönheti, hogy képes meghallani a „kívülről” érkező kérdéseket, hogy azokraőszintén felelhessen.

Vannak persze az ultrakonzervatív körök, akik ezt a fajta nyitottságot rossz szemmel nézikés helytelenítik. Ettől függetlenül nem baj, ha a katolikus egyház feje nem húzódik vissza az elefáncsonttornyába. Ehelyett inkább az örök igazságokat képviseli a mai ember számára is érthetően tolmácsolva.

Talán ilyen örökérvényű igazság a béke mindenekfeletti képviselete. Bizonyosan nem véletlen, hogy ilyen hamar éppen Magyarországra tér majd vissza Péter utóda, hiszen lassan egyedül a magyarok vannak a szentatyával egyazon nézeten a háborús konfliktus megoldásának kérdésében.

Csak bízhatunk abban, hogy a robotok nem gyártanak majd le olyan reprókat, ahol erre a béketörekvésre rácáfolva Ferenc pápát katonai uniformisban látjuk majd egy tankon ülve a megszokott fehér pápamobil helyett. Mert április 28-án kifejezetten a kiengesztelődés üzenetével érkezik Budapestre a béke fehérruhás nagykövete a világban. Várjuk!