Megbocsátás után dicsőítés, manírok nélkül – Szabó Balázzsal

Szabó Balázs rendszeresen szolgál főként a baptista iskolákban, ahol zenéjével és személyes tanúságtételével segíti a fiatalokat, hogy képesek legyenek igennel felelni Isten szeretetére. Legutóbb Debrecenben járt a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző iskola tanulóinál. Hatalmas élménnyel gazdagodott, amelyet az alábbiakban is közölt bejegyzésében osztott meg.

„ZENEKLUB

Gyakran úgy érzem, nem is értjük igazán, milyen csoda az, ami zajlik. Hogy rendhagyó osztályfőnöki órákon, vagy koncerteken is szól az Evangélium. Hogy a szeretet és megbocsátás megtapasztalása micsoda terheket vesz le az ember válláról.

Az osztályfőnöki órák két napos menete után az igazgató úrral még az iskolai zeneklubba is ellátogattam a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskolaban. Istent dicsőítő dalokat zenélnek és énekelnek a diákok. Megtanulják őket. Gyakorolják. Eléneklik. Imádkoznak.

Sokan csak legyintenek, amikor az iskolamisszió szóba kerül. Mindeközben Krisztus szeretete átmossa a szívet, a lelket, és szépen, csöndben hatalmas dolgokat visz végbe fiatalokban és felnőttekben.

Ott ültem közöttük. Velük. Hallgattam, ahogy énekelnek. Szívből. Manírok nélkül. Nincs klip, nincs nagy színpad. Csak két gitár, néhány szeretetre éhes szív, és köztü(n)k a Megváltó.

Ott ültem közöttük. Aztán nemcsak hallgattam, hanem énekeltem is. Velük. Teljesen elérzékenyültem, ahogy ezt a csodát megélhettem… Aztán este kaptam vagy tucatnyi reakciót a megbocsátásról szóló előadásom nyomán. Na, akkor kerültem padlóra a döbbenettől!

Isten csodákat tesz, szabadságot ad és tiszta lelket teremt az emberben. Soli Deo Gloria!”

Kiemelt kép: Szabó Balázs/Facebook