MercyMe: Hogy tudnám megtenni, hogy ne dicsérjelek Téged?

„Mindig is úgy gondoltuk, hogy a »To Not Worship You« cím („Hogy ne dicsérjelek Téged”) elég lesz ahhoz, hogy elgondolkodásra ösztönözze az embereket, akik a dalt hallják, és rákérdezzenek: mi a fenéről szól ez a szám, mert a címe biztosan elég furi” – nyilatkozta Bart Millard dalszerző.

„Egy alkalommal beszélgettünk, és azon töprengtünk, hogy az ember hogy kételkedhet abban, amin keresztülment? Mert, ha fel tudjuk ezeket a dolgokat idézni magunkban, akkor hogy tudnánk megtenni azt, hogy ne dicsérjük és imádjuk Istent?” – tette hozzá a MercyMe énekese.

„Ez ugyanúgy egy dicsőítő dal, mint sok más ének, csak egy kicsit más irányból közelíti meg a lényeget. Csak mi annyira de annyira elfoglaltak vagyunk, hogy néha elfelejtünk lelassítani, és azt mondani, hogy igen, ez vagy Te. És én ilyen kicsi vagyok. És ezért Neked adom az életemet. Mert Nélküled nem tudnék tenni semmit sem.”

Hogyan ragyognának a csillagok, ha te nem mondanád nekik. És mivel te legyőzted a sírt, hogy mindent újjá tegyél, hogyfordulhatna elő az, hogy nem dicsérlek téged – halljuk a dal refrénjében.

Ha végighallgatjuk a MercyMe dalát, lehetőségünk van nekünk is, hogy megkeressük azokat a pontokat az életünkben, amelyek miatt nem tudjuk nem dicsérni Istent!