Megnyílt a jelentkezés a 2023-as KAZETTÁra!

„Itt profi zenészektől tanulva fejlesztheted hangszeres és énektudásodat, a zenekari gyakorlatokon pedig új tapasztalatokat, ötleteket, vagy akár új zenésztársakat is gyűjthetsz. Ezen kívül kórussal, improvizációval és még sok más tartalmas zenei programmal várunk” – olvasható a meghívó üzenet.

A tábor célja, hogy a magyar katolikus könnyűzene („gitáros énekek”) művelőinek lehetőséget és motivációt adjon a szakmai fejlődésre.

Időpont, helyszín: 2023. augusztus 13-20., Balatonboglár. Szállás kis létszámú szobákban, közös zuhany és mosdóhelységekkel.
Költség: 56 000 Ft (Tartalmazza a regisztrációs díjat, a teljes ellátást, szállást és a tábor pólóját).


Ha csak a költség miatt nem tudnál eljönni a táborba, akkor is mindenképpen jelentkezz, és lépj velünk kapcsolatba a kazettatabor@gmail.com címen, segítünk!
Ha épp ellenkezőleg, ki tudnád segíteni a rászoruló táborozókat, szintén írj nekünk!

A tábor a Magyar Katolikus Püspöki Kar Ifjúsági Bizottsága szervezésében valósul meg.

A programban:

Egyéni hangszeres órák

A résztvevők egyéni hangszeres (gitár, basszusgitár, zongora, ütőhangszerek) és énekórákon vehetnek részt. Dallamhangszereseknek (hegedű, fuvola stb.) pedig szolfézs és dallamimprovizáció alapjai órákat tartunk.

Zenekari gyakorlat

A résztvevőket zenekarokba osztjuk. A zenekari gyakorlaton a csapatok tanárok vezetésével készülnek fel a táborzáró koncerten / misén való zenélésre, ezzel fejlesztve a közös zenélés képességét.

A táborba együtt érkező zenekaroknak lehetősége van kérni, hogy a zenekari gyakorlatra együtt legyenek beosztva.

Kórus

Az egyházi könnyűzenei szolgálatban gyakori, hogy szólóénekes helyett kórus vezeti az éneket. A tábori kóruspróbák során ebben is fejlődhetünk, és megismerhetünk kifejezetten négyszólamú kórusra komponált, liturgikus szolgálatra alkalmas könnyűzenei műveket is.

Kurzusok

A nap folyamán lesznek még különféle témájú kurzusok is. A korábbi években ilyen kurzusaink voltak: A könnyűzene elmélete, Liturgia, liturgikus zene, Zsoltározás a gitáros misében, A hangtechnika alapjai, Dalszerző műhely, Énektechnika, hangképzés, Gyakorlás módszertana.

ITT lehet jelentkezni.

Fotó: pxhere