Az Eucharist a 2022-es Ez az a nap! rendezvényen. Fotó: Nehézy László

Az Ez az a nap!-on csak úgy zengte a stadion az Eucharist dalait (VIDEÓ)

A hazai keresztény könnyűzenei élet eddigi legnagyobb szabású eseményére kerülhetett sor az Ez az a nap! Puskás Arénában megrendezett alkalmán, 2022. július 23-án. Felejthetetlen erővel magasztalta Istent Csiszér László, Prazsák László és Hanna egyesített csapata. Zenei szolgálatukkal hirdették az Örömhírt Pintér Béla, a Keresztkérdés, Hellinger András és a Golgota Worship, a PZM, a Dics-Suli Band, Dobner Illés, az Új Forrás Zenekar, valamint a Crux, a felvidéki katolikus dicsőítők együttese. Világi popsztárok is tanúságot tettek Caramel, Oláh Gergő és Mező Misi személyében. Az Eucharist szolgálatáról az együttes csatornáján egy eddig nem látott, amatőr videó jelent meg a napokban, amely sokat elárul a tavalyi dicsőítő rendezvény felejthetetlen atmoszférájáról. Mutatjuk!

A Magna Cum Laude énekese a katolikus Eucharist együttes csapatával állt színpadra és énekelte a Gável Gellérttel és Gável Andrással közösen szerzett dicsőítő énekeit. A magyar előadók mellett fellépett a nemzetközileg ismert Bethel Music és Michael W. Smith az Egyesült Államokból, az ausztrál Planetshakers, Martin Smith, Tim Hughes, Noel Richards és mások. Az egész nap során megtapasztalható volt Isten jelenlétének valósága.

Az Eucharist együttes hitvalló dicsőítő dalaiba az egész stadion egy szívvel, lélekkel kapcsolódott bele.

Az Eucharist együttes csatornájára felkerült amatőr felvétel ilyen minőségében is érzékletesen visszaadja a Puskás Arénában megtapasztalt testvéri egységet az Ez az a nap! tavalyi rendezvényéről. Mező Misi, Gável Gellért és Gável András a katolikus Eucharist együttes részeként álltak a színpadra, és jól összeszokott csapatként énekelték el közösen is szerzett dalaikat.

A már-már mindenfelé ismertté váló Szentháromság című dal elemi erővel tolmácsolta a jelenlévők számára Isten tökéletes szeretetét. A Bangha Béla jezsuita által szövegezett eucharisztikus himnusz a Nemzetközi Eucharisztikus utáni évben már sokak számára ismerős volt a stadionban. A dal előtt szinte mindenki feltette a kezét, jelezve, hogy Jézus győztes csapatához akar tartozni.

Csatakiáltásként közösen vallották meg: „Jézus, győztél!”

Az Eucharist együttes harmadik dicsőítő éneke pedig valószínűleg mindenkinek kellemes meglepetést okozott.

Az alapvetően az utolsó vacsora termének jézusi ajándékához kapcsolódó ének pár percre teljes egységbe forrasztotta a különböző keresztény felekezeteket.

Mező Misi (b) és Gável Gellért (j) a 2022-es Ez az a nap!-on a Puskás Arénában. Fotó: Nehézy László

A dal vége éppen ezt a szeretetet és isteni harmóniát tükrözte, amikor egy emberként énekelte mindenki: „Tápláló szent kenyér, formáld át életem…” Ezalatt a zenekar szándékosan leállt a kísérettel, és százszázalékosan átadta a dicsőítés vezetését a hatalmas szentéllyé átváltozott Puskás Aréna alkalmi gyülekezetének.

Kiemelt kép: Az Eucharist együttes a 2022-es Ez az a nap! rendezvényen. Fotó: Nehézy László