FILM PREMIER: Jézus forradalom – keresztény „hippik”, akik megváltoztatták a világot

Egy nemzeti spirituális ébredés igaz története az 1970-es évek elejéről, és annak eredete, ami a dél-kaliforniai tizenéves hippi közösségből indult el: ez a Jézus Forradalom. Kaliforniában kezdődött és az egész országon végig söpört, 1972-ben ért a csúcsra. Sok történész úgy vélekedik róla, hogy ez volt Amerika történelmének legnagyobb lelki ébredése.

„Ez a hely itt, a tiétek is. Nem érdekel, ha valaki másképp gondolja. Ha úgy érzed, hogy kirekesztett vagy, akkor csak csatlakozz hozzánk! Ha úgy érzed, hogy nem értenek meg, vagy ítélkeznek feletted, akkor csak gyere ide!

Ha szégyenkezel valami miatt amit tettél, vagy teszel, akkor itt megbocsájtásra és szabadságra fogsz találni. Ez az otthonotok. És szeretném, ha mesélnétek róla a barátaitoknak is.

Van számotokra hely. Mostantól az az ajtó mindig nyitva áll előttetek. A nap minden percében. És ha valakinek ez nem tetszik, nos, számára is nyitva áll az az ajtó. Mindkét irányba működik.”

(Részlet a filmből, amikor Chuck, a lelkész először a gyülekezetbe járó hippik, majd a gyülekezeti tagok felé fordulva beszél.)

A „Jesus Revolution”, vagyis Jézus-forradalom film sikere váratlan meglepetést jelent a szórakoztatóipar számára. A legújabb, hitre alapozó játékfilm február 24-i premier után nagyot nyitott, és a 3. helyre került a mozik pénztárainál.

Mára már 30 milliós bevételt produkált, ez lényegesen felülmúlja az eredeti 6-7 millió dolláros becslést.

Ahogy a CBN News beszámolt, a film az 1970-es évek Jézus-mozgalom igaz történetét meséli el, részletezve annak hátterét.

Kiemelten lényeges jelenet, hogyan fogadta Chuck Smith lelkész az igazságot kereső hippiket a templomában, mivel ez az esemény szülte az amerikai történelem egyik legnagyobb lelki ébredését.

A vegyes kritikai értékelések ellenére, a film egészen figyelemreméltó, 99%-os közönségértékelést kapott a Rotten Tomatoes véleménygyűjtő oldalon, bár a kritikusok csak 53%-os pontszámra értékelték. A Collider.com szerint a nyitónapi közönség körében a Jesus Revolution ritka, ‘A+ Kiváló’ Mozi-elismerést szerzett.

A film forgatókönyve Greg Laurie lelkész „Jesus Revolution” című írására alapszik, és felvázolja „az 1970-es évek eleji lelki ébredés igaz történetét, annak eredetét a dél-kaliforniai tinédzser hippi közösség körében”.

Megtérését követően Laurie elindította a Harvest Christian Fellowship programot a kaliforniai Riverside-ban, amely ma az ország egyik legnagyobb temploma. A gyülekezet három évtizede támogatja a helyi SoCal Harvest rendezvényt, az ország egyik leghosszabb ideig tartó evangelizációs eseményét, ahol emberek milliói vesznek részt.

A film szereplői között láthatjuk Kelsey Grammer keresztyén színészt, aki Chuck Smitht lelkészt alakítja. A 67 éves Grammer jól ismert a ‘Frasier és Cheers’ című televíziós sorozatból; ahol Frasier Crane karakterét 20 éven át játszotta. Meghatározó szerepben láthatjuk: Jonathan Roumiet, a Chosen film Jézus-alakját, valamint további ismert színészeket, mint Joel Courtney, Anna Grace Barlow és Kimberly Williams-Paisley. A film rendezője Jon Erwin, aki az „I Can Only Imagine” nagyhatású filmet is rendezte.

A film itt megtekinthető.

Forrás és fotó: nicelife.hu