Mező Misi a Dicsőítő Szigeten az Eucharist együttessel, 2022. június 19-én. Fotó: Tóth Róbert Ádám/dicsoitosziget.hu

Mező Misi: Aki elfogadja Jézust megváltójának, az nekem testvérem az Úrban

Mező Misi a Nők Lapjának adott interjúban beszél a zeneiparban elvégzett, szerinte „kimaxolt” előadói munkásságáról, Istenről, hitről, családról. A Magna Cum Laude zenekar énekese a Dicsőítő Szigeten lép fel június 25-én, az Eucharist együttes 18:00 órakor kezdődő koncertjén, ahol a Gável testvérekkel közösen szerzett dicsőítő számait is hallhatja majd a közönség.

Mező Misi a saját ökumenikus gondolkodásával kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Tizenegy éve a rákosszentmihályi katolikus templomban esküdtünk. A gyerekeket megkeresztelték, és a Szent András katolikus óvodába, iskolába járnak Szentendrén. Ökumenikus a gondolkodásom, a szemléletem, mert tudom, szemellenzővel nem lehet hitéletet élni, elfogadni Jézust.

Aki pedig elfogadja őt megváltójának, az nekem testvérem az Úrban, vallástól függetlenül, mert az Isten, az evangélium minden felekezetnél egyforma.”

A keresztény könnyűzene stílusában, vallásos ihletettségű és dicsőítő dalokat is komponáló előadó a zenélést „az érzések és energiák oda-vissza passzolgatásának tartja a zenész és a közönség között”.

Az, hogy az Eucharist zenekar egyik társszerzője több zenei formációban is aktívan részt vesz, egyáltalán nem zavarja őt. Mint mondta: „Az elején a La bombával széles volt a repertoár. Játszottunk cigány zenét, afro- és kubai népzenét, chilei dalokat, mindent. Ma is széles, de mást kínál a Magna Cum Laude, mást a Budapest Bár, a Mesélő és az ­Eucharist Zenekar.

Nekem szükségem van arra, hogy ne csak egyfajta zenét játsszak, hogy az emberi kapcsolataim többfélék legyenek. 

Mező Misi a testén látható számtalan tetoválással kapcsolatban kifejtette, hogy az számára igazi művészetet jelent. „A festő a vásznon alkot, ők a bőrön, és ez nekem szép. Jó, nem mindig. Az én tetoválásaim legtöbbje fiatalkori, jött egy gondolat, megörökíttettem, de ma már szívesen eltüntetnék néhányat. Lézereztetem, de jobban fáj, mint a tetoválás, ezért lehet, más kerül a helyére” – mondta.

Az énekes elégedett a zeneiparban eddig végzett tevékenységével. Úgy érzi „a zeneiparban mindent kimaxolt”. Hozzátette: „Ma más az igény, az ízlés, a fogyasztási szokások, mint amikor kezdtem, lassan a Magna Cum Laude nosztalgiaegyüttes lesz. Itthon elértem, amit lehet, nem akarok széles terpeszben rock and rollt játszani” – mutatott rá az előadó, aki ezzel azonban nem a zenei pálya lezárására akart utalni, mindössze szükségesnek tartja az új impulzusokat.

„Az egómnak már nem kell zenészi, énekesi siker, olykor az is kielégítő,
ha otthon pengetem a gitárt” – vallotta meg egyszerűséggel Mező Misi, akinek nem a gázsi ma a legfontosabb, hanem sokkal inkább a lelki béke, a gyermekei biztonsága és az egészsége.

Forrás: Nők Lapja

Kiemelt kép: Mező Misi a Dicsőítő Szigeten az Eucharist együttessel, 2022. június 19-én. Fotó: Tóth Róbert Ádám/dicsoitosziget.hu