Titkos érintés a Mátyás-templomban

Titkos érintés

Gável András bejegyzésében osztotta meg gondolatait a Titkos érintés című énekük keletkezéséről és üzenetéről.

„Nagyon szeretem ezt a dalt. Mező Misi néhány koncert előtti hangbeállás alatt pöntyögte el a kíséret alapját, amelyet aztán Gellásszal tökéletesítettek. Végül átküldték az általuk közösen szerzett muzsikát, egy angolos akcentussal előadott halandzsa szöveggel és dallammal. Ebből kellett megéreznem a zenei szövet lüktetését. Persze amennyire segítség ez a halandzsa angol, annyira nehezíti a mély üzenet költői megfogalmazását, hiszen kellően komolytalanítja az alkotás folyamatát.

A megszületett szöveget mégis az egyik legkedvesebb, legértékesebb alkotói ajándéknak tartom, amit Istentől kaphattam. Az üzenet, a rímek, a muzsika és a szöveg kölcsönhatása mind-mind harmóniát közvetít számomra.

Noha bibliai képek sora tarkítja a versszakokat, mégsem »nyomakodó« és nem frontális az isteni szféra közeledése.

Szinte az utolsó pillanatban válik egyértelművé, hogy Isten gondviselő, az emberről, rólam soha le nem mondó szeretetéről tanúskodik a megszületett dal.

Ha neked is üzen ez a szám, küldj egy emodzsit vagy oszd meg kommentben a tanúságtételedet Isten »titkos érintéséről«, amely megváltoztatta pozitív irányban az életedet!”

Fotó: Nehézy László/dicsoitosziget.hu