Igényes dicsőítő könnyűzenészek felnőttképzése az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Már csak néhány hónap maradt az 1700 órás képzés befejezéséig. Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Egyházzenész, Kántor-Gitáros felnőttképzésének résztvevői sokirányú felkészültségre tettek szert már ezidáig is. A kurzus nyári intenzív, tömbösített képzési hetében többek között a hangfelvételkészítés és a stúdiózás gyakorlati rejtelmeiben is hasznos tapasztalatokra tehetnek szert a zenészek, amely valódi tükröt tart az egyházzenei szolgálatra készülő zenész-előadók elé. A Sacro Song keresztény könnyűzenei tudásbázisra épülő képzés mostani állomásáról a Sacro Song közösségi oldala osztott meg részleteket.

„Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Egyházzenész, Kántor Gitáros, 1700 órás felnőttképzésének vége felé közeledve a kurzus résztvevői egy intenzív, nyári, tömbösített héten szereznek tapasztalatot a stúdiókörülmények között elkészülő felvételekről.

A legtöbben most vesznek részt efféle gyakorlaton. Valódi vizsga ez önmaguk előtt, hiszen minden hibáról, de minden jól előadott énekhangról vagy gitárjátékról azonnal visszajelzést kaphatnak.
A résztvevők a kiválasztott dalukat önállóan építik fel és több sávon rögzítik.

Amíg nem kerülnek sorra, addig egy másik helyen folyik a gyakorlás, és a darabok csiszolása. Fontos, hogy mindenki felkészülten érkezzen, hiszen – mint minden stúdiózás esetében – az idő nagy korlátot jelent.

Különleges, kihelyezett helyszínen folyik a képzés: a szigetmonostori Szentháromság templom tökéletes akusztikai környezetet biztosít a munkálatokhoz. Ajándék, hogy a művészek Jézus valóságos jelenlétében formálhatják meg és rögzíthetik azokat a dalokat, amelyeket végeredményben éppen Isten dicsőségére zengenek. A szakrális környezet gyakorlatban is emlékeztet a liturgia szeretetére és a szentmise felelősségteljes zenei szolgálatára.

Bizakodhatunk, hogy nemsokára új zenei felvételekkel találkozhat majd az előadó művészek közössége, hogy odahaza is meghallgathassák az énekeket, amelyek Istenhez tartozásukban erősítik őket.”

Fotó: Dicsoitosziget.hu