1000 férfi szíve együtt dobban – és rózsafüzért imádkoznak

2023. augusztus 26-án a guiness rekordokkal vetekedő esemény tanúi lehetnek mindazok, akik ellátogatnak Budapesten a Máriaremetei Kegytemplom parkjába, ahol családok és lelki közösségek találkozóját rendezik meg a Szeretetláng Fesztivál keretein belül. Az alkalom bővelkedik tartalmas pillanatokban, amelyek közül kiemelkedik az ezer férfi (!) által a magyar nemzetért elimádkozott rózsafüzér. Természetesen többről van itt szó egy egyszerű rekordnál: a férfiak imádságos összekapaszkodása különleges szellemi erő és reménység hazánknak. A lelki rendezvényen Fábry Kornél atya, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye újonnan kinevezett segédpüspöke tart majd előadást Magyarország lelki védelméről, hazánk prófétai küldetéséről és az Úrral való egység imájának fontosságáról. Ez utóbbit énekelni is fogják a résztvevők az előadó által megzenésített formában, amelyet ő maga is gitárral kísér majd.

„Leányok, asszonyok hozzátok el a férjeteket, barátotokat, fiúgyermeketeket, unkokátokat, öcséteket! Vendégelőadónk lesz Dariusz Dąbrowski atya, a Szeretetláng Mozgalom lengyelországi vezetője. Lesz személyes közbenjáró ima, tanúságtételek, Szentmise, valamint szentségimádás Kemenes Gábor atyával. A végén egyéni áldás minden résztvevőnek! Zenei szolgálat: Exodus zenekar és Gável András (Eucharist együttes)” – olvasható az esemény meghívó üzenetében.

A Szeretetláng Fesztivál idei mottója: „A szívünk együtt dobbanjon!”

Ennak az együtt dobbanásnak megtestesítője lesz, amint 1000 férfi közösen imádkozza majd a rózsafüzért Magyarországért. „Szeretnénk, ha legalább 1000 férfi részvételével imádkoznánk, ezért ebben minden hölgy segítségét kérjük:

Hozzátok magatokkal a férjeteket, a fiatokat, az unokátokat, a testvéreteket, a kedveseteket, hogy Ti is Szeretetláng Fesztivál konkrét szervezőivé váljatok! 

A tizedeket férfiak imádkozzák elő (Miklós Gergő informatikus, Tiboldi Ákos anaszteziológus zenész, Jakab Péter EWTN igazgató, Bogányi Gergely zongoraművész, Keserű Balázs építészmérnök) , és előtte mindegyikük tanúságot tesz arról, hogy miért tartja fontosnak, vagy mit jelent neki a rózsafüzér ima.