A Todah is fellép augusztus 20-án

2023. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén zenétől és programoktól lesz hangos Magyarország. Ünnepelni fogunk, akik ebben az országban élünk és a szívünk magyarként dobog. Persze ki-ki különböző módon teszi majd mindezt. Sok keresztény ilyenkor leginkább imára kulcsolja a kezeit, úgy ad hálát Isten nemzetünket megtartó szeretetéért és az államalapító szent királyunk hitéért. Hódmezővásárhelyen ezen a napon a keresztény zenekarok fesztiválját rendezik meg. Természetesen sok napon át tartana, ha az ország összes keresztény zenekara megjelenne egy ilyen eseményen – mondjuk nem is lenne olyan rossz ötlet. Most azonban mindösszesen négy dicsőítő csapat lép színpadra, hogy az érdeklődőkkel közösen dicsőítsék Istent. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt felállított nagyszínpadon hallhatjuk Csiszér Lászlót, Kulbert Györgyöt, a szegedi Eleven Tűz csapatát és a talán még ismeretlenül hangzó Todah együttesét. A programot mindenkinek szívből ajánljuk. Az alábbiakban bemutatjuk a Todah hódmezővásárhelyi „alakulatát” és küldetését. A koncertjük 13:00 órakor nyitja meg a dicsőítő délutánt nemzeti ünnepünkön.

A Todah egy újonnan alakult dicsőítő csapat Hódmezővásárhelyen. Gyakorlatilag január óta kezdték el közös szolgálatukat az Úrért. A közelmúltban közösen elvégezték az Ászáf dicsőítő kurzust Csiszér László vezetésével, amely sokat segített az egységük erősítésében, és hogy együtt, egy szívvel, egy lélekkel dicsérjék Istent a dalokon keresztül.

A csapat állandó tagjai: Farkas Noémi, és Burai Norbert, de alkalmanként kiegészülnek (helyi, környékbeli) zenésztársakkal. Céljuk, hogy minél több embert megszólíthassanak, és megismertethessék az emberekkel, hogy mily szerető és irgalmas Istenünk van – vallják a csapat tagjai.

A „todah” egyébként egy héber szó, ami a Bibliából is ismert, jelentése: hálaadás, dicsőítés.”

A Todah tagjai rendszeresen szolgálnak imaesteken, istentiszteleteken, szentmiséken, igeliturgiákon, gyülekezeti alkalmakon, ezáltal segítik a helyi közösség mélyebb hitbeli megtapasztalásait, és az imádságos légkör megteremtését. Az elmúlt hónapokban már kétheti és havi rendszerességgel végzik a dicsőítő szolgálatot helyben és alkalmaként vidéken. Mindez azért nagy ajándék, mert Csongrád-Csanád megyében kevés elérhető dicsőítő zenei csapat működik. Stílusukra jellemző a popos és gospel stílusú keresztény könnyűzene.

Forrás: Farkas Noémi/Facebook