Ötödik alkalommal képződhetnek a „templomi gitárosok” a Balaton partján

Megkezdődött az V. Kazetta tábor. A nyitó szentmisén Varga László püspök atyával ünnepelték Jézust a jelenlévők. Ezt követően Farkasházi Dávid, a Szent István Bazilika karnagya – aki annak idején kiváló hangszereléssel látta el például a Gável Gellért gitárművész és Sapszon Ferenc karnagy szerezte „Mise Gitáron” című misekompozíciót, illetve nagy érdemei fűződnek a budapesti eucharisztikus kongresszus csütörtöki napján tartott „közösségek szentségimádásához” – tartott a résztvevőknek előadást a liturgiáról.

A korábbi évekhez hasonlóan fejleszthetik az énekesi és hangszeres, illetve kamarazenekari tudásukat a résztvevők. A tábor jellemzően a katolikus liturgia egyházi könnyűzenei lehetséges és igényes kíséretére készít fel és ad követendő irányokat. A hallgatók beosztott órákon vesznek részt, de emellett a közösségi pillanatokra is lehetőség nyílik, ezzel is erősítve a hazai templomi gitárosok csapatainak egymásközti kapcsolatát.

Fábry Kornél atya bejegyzésében így köszöntötte és buzdította az immár ötödik Katolikus Zenei Tábor résztvevőit: „Jó képződést!”

Fotó: Kazetta/Facebook