Jézus apja a mi atyánk is – igazi dicsőítés volt az Eucharist koncertje a KATTÁRS-on

2023. szeptember 29-én a Veszprémben megrendezett Katolikus Társadalmi Napok második napjának estéjén az Eucharist együttes adott koncertet. A katolikus egyház dicsőítő zenekara a megújult székesegyház előtti hatalmas színpadon adta elő sokak által ismert és legújabb számait, amelyekbe a közönség aktívan bekapcsolódott. Az első ráadásban a békéért imádkoztak a jelenlévők Sillye Jenő Múlnak az évek című dalával. Az eseményen debütált nagyzenekari hangszerelésben Kindelmann Károlyné, Erzsébet asszony Imádott Jézusom kezdetű, Gável Gellért által megzenésített imádsága is, amely egyértelműen megérintette a jelenlévők szívét. Gável András a dalok közötti összekötő gondolataiban hangsúlyozta, hogy mind megváltottak és „istengyermekek” vagyunk, hiszen Jézus apja minden keresztény édesapja lett.

Szent Mihály napjához kapcsolódva a már sötétben elkezdődött szabadtéri koncert nyitányában a Szent Mihály arkangyal védelméért fohászkodó imádságot hallhattuk a zenekar előadásában. Gável András Székely János püspök aznapi homíliájához illeszkedve rámutatott, hogy a főangyal nevének jelentése:

„ki olyan, mint az Isten?”

Az Eucharist együttes frontembere szerint ez a név a dicsőítés lényegét foglalja magában, hiszen, amikor Istent dicsőítjük, akkor elmondjuk neki, hogy milyen hatalmas ő. Az előadó egyik, a hitoktatás során szerzett emlékét is megosztotta a koncert közönségével. Kiemelte:

minden nevelő és tanár feladata, hogy Istenről úgy tudjon tanúságot tenni, hogy a diákok megtapasztalják Isten őket mindig szerető atyai képét.

A dalok között felcsendült az Imádott Jézusom kezdetű imádság Gável Gellért által megzenésített változata az Eucharist csapatának előadásában. A lelkes közönség ezúttal szintén egy emberként zengte a zenekar két évvel korábbi Eucharisztikus Kongresszus családi napján és a Budapestet átszelő eucharisztikus körmeneten is megszólaló Tápláló szent kenyér kezdetű dalát. A Mező Misi énekessel korábban közösen szerzett számokat is hallhatták a jelenlévők. Ennek apropóján – és a nap ünnepéhez kapcsolódva – a zenekar boldog névnapot kívánt a színpadról a Magna Cum Laude zenekar frontemberének.