Ryan Gosling magyar hangján is hallgathatja már a Bibliát

2023. október 4-én a Dramatizált Biblia nagylétszámú – színművészekből álló és zenészekkel kiegészült – csapatának küldöttségét fogadta audienciáján Novák Katalin a Sándor-palotában. „Ryan Gosling magyar hangján is hallgathatja már a Bibliát” – fogalmazott a találkozót követően a köztársasági elnökasszony. Zámbori Soma színművész megosztott bejegyzésében lelkesen számolt be a nem mindennapi találkozóról.

Novák Katalin Köztársasági Elnökasszonyunk ajánlását, segítségét és támogatását végtelen hálás szívvel köszönjük. Nagy nap ez a Magyar Dramatizált Biblia, a Jármika Jövőkép Gyermek Alapítvány és a Kultúrapostol Csoport életében. Bízunk benne, hogy hamarosan elkészül a teljes Biblia feldolgozása protestáns és katolikus fordításban is és minél több emberhez eljuthat a kultúrevangelizációnk által” – fogalmazott bejegyzésében Zámbori Soma.

A Dramatizált Biblia színművész társulatának köszönhetően a négy evangélium már hallgatható formában elérhető. A katolikus egyház igenaptárjához igazodva pedig a Dramatizált Evangélium is meghallgatható minden nap a Dicsőítő Sziget oldalán.

Az egyes előadások során a művészi intonáció segíti a közönséget (és az előadókat), hogy résztvevőivé váljanak annak a bibliai történetnek, amely éppen a színpadról elhangzik. Miközben szól Isten szava, a zene is a képzelőerő segítségére siet, a szent szöveggel teljes szimbiózisban, mintegy a ma élő ember feleletét fogalmazza meg a hallott bibliai üzenetre avgy történetre.

„Úgy néztük ezt a »filmet«, hogy mindannyian, akik csak jelen voltunk egyénileg bekerültünk a fimbe, amely többet jelent a puszta átélésnél.

A modern dalok úgy archaizáltak, hogy ezzel teljes mértékben illeszkedtek a szent drámaiságba” – magyarázta a 2022-es virágvasárnapi előadást követően Gável Gellért, az Eucharist zeneszerzője.

„Isten szava hatékonyan működik, és jó ezt látni.

Volt olyan hitoktató, aki szerint utoljára még a diavetítő korszakában figyeltek tátott szájjal az általános iskolás gyerekek, és most újra ezt tapasztalta, pedig semmi mást nem csináltak, csak hallgatták a művészien felolvasott Igét.

Sokkal fantáziadúsabb ugyanis a belső, a belülről elképzelt kép. Mindebben megerősít a hitem, miszerint a hit hallásból ered”

– vallotta meg korábban Zámbori Soma színművész.

Fotó: Zámbori Soma/Facebook