HaMassiach

EL SHADDAI – Dicsőítő imaalkalom Izraelért és a Szentföldön élők békéjéért

2023. október 18-án felekezetközi dicsőítő estet tartanak Miskolcon a Selyemréti római katolikus templomban (3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky úr 33/b). A dicsőítésben részt vesz a HaMassiach Band, a Szentpétery család, a SzabKer Miskolc dicsőítő csapata, Szent Ferenc Kisnővérei, Skublics Máté selyemréti plébános és az Alsózsolcai Metodista Kórus. Az alkalom a HaMassiach Messiáshívő Kongregáció és a TJCII Hungary kezdeményezésére jött létre.

A 121. zsoltárból vett idézet – „Bizony nem szunnyad és nem alszik Izrael őrzője” (Zsoltárok 121, 4) – a mottója annak a felekezetközi dicsőítő estnek, ahol az izraeli-palesztin konfliktus megbékéléséért imádkoznak.

Az esemény szerdán, 18:30 órakor kezdődik. A szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit, ahol nem csak Izraelért, hanem az összes ártatlan áldozatért imádkoznak. „Legyünk együtt minél többen egy szívvel és egy lélekkel, és emeljük fel imáinkat az Örökkévaló Istenhez Izraelért, a gázai civilekért, a háborúkban szenvedőkért és kérjünk együtt Istentől jövő békességet!”– olvasható az esemény leírásában.

A miskolci messiáshívőket közösségi szinten is érinti az izraeli-palesztin helyzet. „Nekünk három kisebb 10-15 fős közösségünk is működik Jeruzsálemben, Haifán és Netánján. Velük mindennapi kapcsolatban vagyunk és mesélnek a helyzetről, illetve magyar segítőkkel is tartjuk a kapcsolatot” – mondta el Szurasenkó Dániel, a nemzetközi HaMassiach Messiáshívő Kongregáció vezetője.

Hozzátette: lényeges, hogy a keresztények is érezzék, mennyire fontos Isten választott népéért, a gázai civilekért és magáért az országért, Izraelért kiállni és imádkozni. A miskolci messiáshívők vezetője szerint Izrael különleges helyet foglal el az Úr tervében.

„Abban hiszek, hogy a szemünk előtt folyó események a bibliai utolsó időkre utalnak” – mondta a messiáshívő zsidó rabbi.