Keresztény gitáros fiatalok a székelyudvarhelyi kollégiumért fognak össze

Keresztény gitáros fiatalok jótékonysági koncerten gyűjtenek a székelyudvarhelyi kollégium megsegítésére. A budapesti Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes Alleluja, Krisztus él címmel adománygyűjtő koncertet szervez a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részére. A zenei rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a február tizedikei koncert fővédnöke és Hernády Balázs, szervező, a Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes vezetője ismertette a részleteket.

Kárpát-medencei Egyházi Könnyűzenei Ünnep eseményének meghívója a következőképpen invitálja a résztvevőket és az adományozókat: „Szeretettel hívunk Benneteket február 10-én a 18 órai szentmisénkre és utána a 19 órától kezdődő jótékonysági koncertünkre, melyeken 7 budapesti ifjúsági gitáros együttes – név szerint az imperfectum, a 3in1, Borka Zsolt, az MKK Band, a FeGE, a Havas Gitár, a Boanergész és a Zugligeti Gitáros Kórus – több mint 50 zenésze fog össze és mutat be könnyűzenei szolgálatot. Az itt összegyűjtött felajánlásokat a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium számára ajánljuk fel. Lehetőséged van személyesen és online is segíteni a bajbajutottakon.

Utalási lehetőség:
Kedvezményezett neve: Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia
Számlaszám: 11100104-19818908-36000001 (CIB Bank)
Közlemény: Adomány Székelyudvarhely”

Mint ismeretes, december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy része. A romok négy diákot maguk alá temettek. A tragikus baleset következtében azok a bentlakó diákok, akik éppen nem tartózkodtak a kollégium megsemmisült szobáiban, jelentős anyagi károkat szenvedtek, a mindennapokban használt javaik (laptopok, telefonok, művészeti képzésben részesülő diákok hangszerei) odavesztek.

Ezek pótlására a nemzetpolitikai államtitkárság 20 millió forint sürgősségi támogatás odaítéléséről döntött, amelyet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül juttatnak el az intézménynek, bízva abban, hogy a diákok eszközeit sikerül az új év elejére beszerezni és eljuttatni a bajbajutottaknak.