A katolikusok sem imádják Jézus anyját – Melega Juli éneke Máriáról

A szombathelyi fiatal dicsőítő, Melega Juli igen hamar kivette a részét a zenei szolgálatból. Elsősorban a szalézi közösség miatt, ahol rengeteg gyereknek énekelt már Isten szeretetéről. Korábban Veronika Lohmer német énekes dala magyarra fordított verziójával ajándékozott meg bennünket az Istennek hálás dicsőítő. Az előadó életében a zene és a gyerekek nevelése egy korán felismert, őszinte elhivatottságot mutat. A tavaly októberben megjelent új klipje Máriáról szól. A dal egyértelműen megmutatja, hogy a katolikusok sem imádják Jézus anyját.

„Öröm nekem, hogy fiatalokkal dolgozhatok fiatalokért. Együtt vagyunk nem csak a játékban, hanem az imádságban és a Jóisten jelenlétében” – vallotta meg egy korábbi interjúban Melega Juli.

Az énekes hozzáteszi: „A dicsőítés áll a legközelebb hozzám az összes imaforma közül. Ha már ezt az adottságot adta nekem a Isten, hogy ilyen hangom lehet, akkor őt szeretném ezzel szolgálni. Istennek adom, amit tőle kaptam. A hangom eszköz lehet abban, hogy ezáltal másokat is Istenhez segítsek közelebb kerülni.

A dicsőítés számomra örömforrást és megnyugvást jelent. Olyan imádságot, amelyen keresztül kapcsolatba kerülhetek Istennel és eljuthatok hozzá.

Egy kommunikációs csatorna Közte és köztem, amin keresztül szólni tud hozzám és megérint. Továbbmegyek: az én énekem által, amint imádva dicsérem Istent, Ő megérint másokat, akihez Ő éppen szólni akar. Az egész egyébként a legjobb értelemben olyan megfoghatatlan” – mutatott rá a dicsőítő előadó.

Az Úgy, mint Mária dal magyar verziója éppen erre a tökéletes dicsőítésre világít rá, amikor Jézus édesanyját helyezi a fókuszba. Mária tökéltes dicsőítő, aki Fiától, a dicsőítés etalonjától veszi a mintát, és éppen Őrá irányítja a mi figyelmünket is.

(Eredeti dal: Kao Marija – Doris Dragović Szerzők: Fra Ivan Široki, Maja Majcen Fordító: ismeretlen Ének: Melega Júlia Zenei alap és felvétel: Joó Máté Videó és vágás: Melega Máté)

Úgy mint Mária úgy szeretni,
Igéidet megtartva,
Úgy mint Mária elhordozni,
Szívem mélyére írva.

Csak előtted borulok le,
Csak Te legyél oltalmam,
Teljes szívemből szeretlek Uram,
Úgy mint Mária, Jézusom!

Úgy mint Mária úgy szeretni,
Fájdalmadban osztozva,
Úgy mint Mária Téged követni,
Keresztemet hordozva.

Mária úgy szeretni,
A Te utad járva,
Úgy mint Mária Téged szolgálni
Életemet Rád bízva.