imperfectum

Zsidó-keresztény imaóra Budapesten

Az ökumenikus imahét utolsó napján, január 28-án, vasárnap 17:00 órakor keresztény-zsidó imaórát tartanak Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A szertartást az előző évekhez hasonlóan Erdő Péter bíboros, prímás és Frölich Róbert főrabbi vezeti. A zenei szolgálatot az imperfectum keresztény könnyűzenei dicsőítő együttes, valamint Fekete László főkántor látja el.

A néhai XVI. Benedek emeritus pápa felhívására gyűlnek össze 2012 óta minden évben az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban együtt imádkozni, az ökumenikus imahét keretén belül.

„Ma különösen is időszerű, hogy összetartó közösségeket alkossunk, hiszen olyan világban élünk, amely igencsak távol áll hitünktől. Olyan világban, ahol hívő embernek lenni sokszor azt jelenti, hogy kisebbséghez tartozunk gondolkodásmódunkban és életvitelünkben egyaránt. Ezért is olyan fontos, hogy az élet minden területén szeretettel támogassuk egymást, figyeljünk egymás örömeire és gondjaira, tudjunk áldozatot hozni egymásért” – mondta Erdő Péter bíboros egy évvel ezelőtt ugyanezen az imaórán.

Az esemény a hívő zsidók és keresztények közötti párbeszédre nem az egyedüli példa. A tavalyi évben második alkalommal megrendezésre került Dicsőítő Sziget Fesztivál is egy olyan kerekasztal-beszélgetésnek adott helyet programjai között, ahol az előadók Isten atyai mivoltának megjelenését járták körbe zsidó, illetve keresztény megközelítésben.

https://dicsoitosziget.hu/index.php/2024/01/23/a-rabbi-valaszol-tora-elleni-vetek-ha-a-szadba-repul-egy-diszno-biciklezes-kozben/