Bolyki György: Azahriah fog felszólalni a gyermekek védelmében…

Bolyki György, a főként keresztény könnyűzenére specializálódott Szikra Projekt vezetője Facebook bejegyzésében reagált a köztársasági elnökasszony kényszerű és sokak, ám csendesek számára nehezen érthető lemondására. Gondolatsorában rávilágít a háttérinformációk összefüggéseire, amely semmilyen tekintetben nem támasztja alá az elmúlt napok történéseit. Novák Katalin búcsúszavai közül a dicsőítők etalon-szavai csenghetnek leginkább a szívünkben: „mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség”. Bolyki György írását változatlan formában az alábbiakban közöljük.

„Két per futott párhuzamosan. Az egyik vádlottja a bicskei intézet igazgatója, valamint egyik nevelője volt, akik bizonyítottan pedofil bűncselekményeket hajtottak végre az intézményben rájuk bízott fiúk sérelmére. A nevelő ötezer Ft-ot fizetett a szexuális „szolgáltatásért”. A nevelőt K. Endre, az intézet igazgatóhelyettese jelentette fel abban a pillanatban, amikor tudomást szerzett a tettéről. A bíróság döntése alapján az igazgató többéves börtönbüntetést kapott, a nevelő felfüggesztett(!) börtönbüntetést.

A sértetteket védő ügyvéd szerint ez a bestiális ítélet (mármint, hogy futni hagyta a bíróság a bizonyítottan pedofil bűnöző nevelőt) azért születhetett meg, mert a bírói tanács teljességgel alkalmatlan volt a feladata elvégzésére.

Név szerint mondta el, melyik bíró a felelős azért, hogy ma szabadlábon van egy bizonyítottan pedofil bűnelkövető, és élete legnagyobb kudarcának tartja, hogy ez megtörténhetett, de a bíróságok függetlensége miatt egyszerűen nincs mit tenni ezellen.

A másik per vádlottja a bicskei intézet igazgatója, és helyettese, K. Endre. A vád K. Endre ellen: arra kényszerített egy sértettet, hogy vonja vissza azt az állítását, hogy az igazgató pedofil cselekményt követett el. A feljelentő – tehát aki szerint ezt a kényszerítő eseményt K. Endre elkövette – egy 22 éves, egykori intézeti lakó, akinek pszichológus által kiállított papírja van arról, hogy „notórius hazudozó”, és aki az intézetből való kikerülése után egy olyan munkatárs „gondozása” alatt van, akit nem megfelelő munkavégzése miatt K. Endre kirúgott.

A sértett, aki a vád szerint kényszerítve volt K. Endre részéről a vallomása visszavonására, a bíróságon négyszer mondta el, hogy K. Endre egy szóval sem próbált nyomást gyakorolni rá, „nem mondott semmit”, illetve annyit mondott, hogy „ami a szíveden van, az legyen a szádon”. Ugyanezt vallotta a sértett testvére, aki végig vele volt az események során. A fiatal ezt a vallomást 48 óra alatt három alkalommal írásban, egy alkalommal szóban mondta el, ugyanazzal a tartalommal: K. Endre igazgatóhelyettesnek, majd egy másik igazgatóhelyettesnek, majd a gyámjának, és végül a gyámhivatal szakemberének.

A bíróság szerint a négy vallomás tartalma ugyan az, de csak K. Endre gyakorolt nyomást a fiatalra, a másik három ember nem, hiszen őket a notórius hazudozó nem jelentette fel. A bíróság a perben úgy ítélte el K. Endrét, hogy nyolc tanújából egyet sem volt hajlandó meghallgatni.

Az ügyészség szerint is eljárási hibákat vétett a bíró, de hát sajnos ez van…

K. Endre így lett elítélve, miközben egy másik bírói tanács az általa feljelentett pedofil bűnözőt futni hagyta.

A helyzet nagyon kellemetlen, mivel nincs jó megoldás: vagy azt kell kimondanunk (ahogy azt az ügyvéd meg is tette), hogy egy bíró (bírói tanács) alkalmatlan lehet a munkája elvégzésére, amikor futni hagy egy bizonyítottan pedofil bűnözőt, míg egy másik ügyben egy másik bíró, egy darab notórius hazudozó feljelentése alapján kétséges körülmények között elítél egy embert. Ebben az esetben nyilván megrendül a társadalom bizalma az igazságszolgáltatásban, ami szörnyű következményekkel jár.

A másik esetben azt kell hallgatnunk, hogy Novák Katalin, Varga Judit, Balog Zoltán, meg mindenki a konzervatív oldalon pedofil, de lagalább pedofilsimogató összeesküvő. Ez is borzasztó következményekkel jár.

Ebben a zűrzavarban pedig már más sem hiányzott, mint hogy most éppen tüntetéseket szervez a pedofilbarát kormány ellen Gulyás Márton és ügynökhálózata, miközben eddig egy emberről bizonyítható, hogy futni hagyott egy pedofil bűnözőt: az ítélkező bírói tanács vezetője. De róla nincs szó, mert nincs politikai értéke.

A tüntetésen pedig az az Azahriah fog felszólalni a gyermekek védelmében, aki nemsokára több tízezer fiatalt fog – tudtuk nélkül – okkult, démonikus hatásoknak kitenni a koncertjein. De erről sincs szó, mert ennek sincs politikai értéke.

Közben pedig lehet, hogy nem is ők az alkalmatlanok. Lehet, hogy a társadalmunk lett alkalmatlan arra, hogy ebben a demokráciának nevezett izében éljünk. A társadalom valódi fogódzók nélkül sodródik, időtálló, biztos pontokat keresve, de nem találva. Nem találva, mert a keresztény hit, mint társadalomszervező erő „elavult” dolog lett. Eközben a 68-as, magát „nagy”-nak nevező generáció értelmisége eljátszotta a becsületét, de gondosan ügyelt arra, hogy a következő generáció értelmisége ne tudjon helyzetbe kerülni. Eközben elsőszámú hatalmi ág lett a sajtó, melynek következtében eltűnt az újságírás eredeti célja és értelme – a tájékoztatás. Helyette tartalomgyártók dolgoznak, akik narratívákat erőltetnek olvasóikra, és táplálják a tulajdonosaiknak megfelelő érzelmi hátteret.

Ez az összeomlás forgatókönyve, amire – úgy tűnik – a mai magyar társadalom vevő. Nem lehet, hogy tényleg, mi magunk lettünk alkalmatlanok?

Bolyki György

Forrás: Facebook

Fotó: szikraprojekt.hu