Egy igazgató emlékei – „Sulibuli” a pásztói iskolában

”Az ide nagyböjtben az Eucharist zenekart kértük, hogy látogassanak el hozzánk és zenéjükkel, énekükkel, evangelizációjukkal, tanúságtételükkel segítsék a nagyböjti lelki készületünket. Nagy örömünkre elfogadták a felkérést és eljöttek hozzánk. Az alsó tagozatnak és az óvodásoknak, valamint a felső tagozatos diákoknak külön-külön blokkban kértük a „zenei koncertet”.

Miért őket hívtuk?

Fontos, hogy ne csak tőlünk pedagógusoktól az iskolában, óvónőktől az óvodában, otthon a szülőktől, atyáktól, hanem számukra addig „ismeretlen” emberektől, férfiaktól, édesapáktól – akik egyben kiváló zenészek – a dalokon keresztül is halljanak a Mennyei Atya szeretetéről, Jézus barátságáról.

Ahogy ők írják: »A zene eszköz Isten kezében. Őt dicsőítjük és gyógyulunk. Az Eucharist ebben segíti a diákokat.«

Valóban együtt dicsőítettük az Urat. Olyan jó volt látni a kicsik arcát, ragyogott a boldogságtól. Önfeledten tapsoltak, kezüket magasba tárva énekeltek az Istennek: Tied a dicsőség…, felemeljük kezeinket.

A zenén keresztül megérintette őket az Isten.

A diákok könnyen ráhangolódtak a zenés dicsőítésre. Közösen énekelhettük az általuk is jól ismert Tápláló szent kenyér című dalt, a Miatyánkot vagy az Egység imáját, melyek iskolai szentmiséinken is gyakran felcsendülnek.

A diákok beszámolója alapján különösen megérintette őket András és Gellért őszinte és hiteles tanúságtétele. Életük példája igazi tanúságtétel, mely humoros és lendületes kommunikációjuknak köszönhetően megragadta a fiatalokat.

Hálát adunk, hogy az idei nagyböjtben olyan élményekkel gazdagodhattunk pedagógusok és fiatalok egyaránt, melyek közelebb visznek minket Krisztus értünk hozott áldozatához, Isten értünk való örök szeretetéhez.

Hálásan köszönjük Gável Andrásnak, Gellértnek és a zenekar minden tagjának, hogy zenéjükkel, dalaikkal, énekükkel együtt dicsőítettük az Urat.

Köszönjük Jézus!”

Pádárné Györki Mariann, a pásztói Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola intézményvezetője

Forrás: Magyar Szentek Iskola hivatalos honlapja

Fotó: Fenyvesi Bence/Dicsőítő Sziget