Egy éve létezik a Pápamobil – újra hallhatjuk őket

Ferenc pápa Kossuth téren bemutatott szentmiséje előtt a katolikus könnyűzenei élet előadóiból egyesült zenei formáció énekelt közösen. Sokan meghatározó emlékként őrizzük a szívünkben, ahogy a legismertebb gitáros énekeket egy szívvel zenghettük. A Szentlélek ajándéka volt a megvalósult egység, amely jellé vált.

Egy évvel ezelőtt, április 30-án a Kossuth téren több tízezer ember gyülekezett, hogy részt vehessen Ferenc pápa vasárnapi szentmiséjén. Azóta sem látott tömeg gyűlt akkor egybe a magyarok katedrálissá nemesült főterére, és kivetítőkön követték az eseményeket.

Sokan a Szentlélek ajándékának tulajdonítják azt a „véletlen egybeesést”, hogy amint a Föltámadt, alleluja című, közismert, húsvéti énekben elhangzott a dal „valaki jön feléd” sora, a Szentatya Erzsébet-hídon át kígyózó kísérete éppen akkor tűnt fel a kivetítőkön.

A hazai katolikus könnyűzenészek pápalátogatásra egyesült sokelőadós csapata sem sejtette, hogyan vált a zenei szolgálatuk a Szentlélek hatékony eszközévé. Aki figyelt szinte belekönnyezett a bizonyosan fentről érkezett üzenet csodálatos összefüggéseibe.

A Ferenc pápa ünnepi szentmiséje előtt felcsendült jól ismert dalok generációkat kapcsoltak egybe, egyetemesen.

Miközben a színpadról harmónikus egységben áradt az istendicséret, a Kossuth téren gyülekezők, több tízezren kapcsolódtak be a generációkat összekapcsoló dalokba. Egy ének a tervezett repertoárból azonban lemaradt. Végül úgy adódott, egyenesen a Kossuth térre érkező Szentatyának zenghették el a hiányzó éneket.

Az időközben Pápamobil névre keresztelt katolikus könnyűzenei alkalmi fúzió azóta már közösen muzsikált a tavalyi Dicsőítő Sziget nagyszínpadán, illetve fellépett a Magyar Zene Házában tartott Kárpát-medencei zenei találkozón is néhány közismert énekkel.

A pápalátogatás emlékére most újra összeállnak a különböző csapatokhoz tartozó katolikus dicsőítésvezetők, hogy egy szívvel és egy lélekkel dicsérjék Istent az Ő oltára körül.

2024. április 28-án, 18:30 órakor az Avilai Szent Teréz templomban tartandó vasárnap esti szentmisén szolgál a Pápamobil.

Aki teheti, vegyen részt ezen a gyönyörű eseményen, és élje át újra az egy évvel ezelőtti pápalátogatás Istentől kapott kegyelmeit!