esemény utáni tabletta

Esemény utáni tabletta: elegáns gyilkosság

Az esemény utáni tabletta sokkal többet jelent az egyszerű fogamzásgátlásnál. Erről a Vatikáni Életvédő Akadémia nyilatkozott a közelmúltban, miután egyes feminista szervezetek azt szorgalmazták, hogy minden esetben vény nélkül legyen elérhető az orvosságnak titulált szer hazánkban is.

Az esemény utáni tabletta lényegében nem más, mint egy vegyi úton előidézett abortusz. A tabletta ugyanis a petesejt beágyazódását gátolja abban az esetben is, ha az már megtermékenyült.

A Vatikáni Életvédő Akadémia nyilatkozata egyértelműen leszögezi: „a terhesség a megtermékenyítéssel kezdődik, nem pedig az embrió méhfalba való beágyazódásával”.

Az esemény utáni tabletta tehát nem csupán fogamzásgátlás, hanem egy olyan eljárás, amely súlyosan veszélyezteti és létében fenyegeti az emberi élet kezdetét.

A Vatikáni Életvédő Akadémia világossá teszi, hogy az esemény utáni tabletta alkalmazása etikailag éppoly elfogadhatatlan, mint minden más abortív eljárást. Ez érvényes a vénnyel és a vény nélkül elérhető szerekre egyaránt.