Petőfi és a Szentháromság – Isten minden hullámhosszon szeret

A Szentháromság megértése titok a számunkra. Azt azonban bizonyosan elfogadhatjuk, hogy a három személyű egy Isten belső élete maga a tökéletes szeretet. Ebből a felénk is ajándékozó szeretetből kaphatunk, ha megnyitjuk az életünket Isten felé minden helyzetben és minden hullámhosszon. Minden hullámhosszon… De hogy kapcsolódik ehhez Petőfi?

Az Eucharist együttes dalszerzői, Gável András (szöveg), Gável Gellért (zene), valamint Mező Misi (zene) Szentháromság című éneke egyre többször bukkan fel a Petőfi Rádió zenefolyamában, ahol magyar zenéket hallgathatunk a nap 24 órájában. Valakinek különleges zenei és lelki élményt okozott a sokak által ismert dal véletlenszerű lejátszása. Véletlenszerű? Döntse el mindenki maga az alábbi tanúságtétel sorai alapján!

„Tegnap este, a miséző atya arról prédikált, hogy milyen túlcsorduló szeretettel szeret, és vesz körül minket a Szentháromság. Aztán arról, hogy ezt miért nem vesszük észre, hogy hányszor találunk kifogást a Vele-létre, és hányszor mondunk nemet a hívására, vagy a lehetőségre.

Nagyon megérintett, közben elkezdtem dudorászni a Szentháromság dalotokat. Azon is gondolkodtam, hogy a héten pont próbáltam belehelyezkedni a Szentháromság ölelésébe – de a nem-jeim is eszembe jutottak.

Aztán még be kellett vinnem a lányomat a kollégiumba. Nagyon fáradt voltam, nem mertem végig bevezetni, egy közeli településen hagytam az autót, és tömegközlekedéssel folytattuk.

Visszafelé, 10 óra körül, ahogy szálltam be, arra gondoltam, ha most rózsafüzérezem, elalszom. Dicsőítő zenét már hallgattunk, énekeltünk ma a kocsiban. Nem is tudom, mihez lenne kedvem, úgyhogy inkább rádiót fogok hallgatni, hogy ébren maradjak.

Aztán eszembe jutott a prédikáció, és rájöttem, hogy íme, máris elbuktam, de

akkor is rádiót hallgatok, mert most eddig futja az energiámból.

Az egyik rádióállomást csípőből kizártam, a másikon pont nem olyan ment, marad a Petőfi, az úgyis magyar. Közben el is indultam. És ahogy meghallottam az első dallamot, elkezdtem zokogni.

Ez szólalt meg: „Nem választ Tőled semmi el, szereteted átölel…“ A Petőfi Rádióban.

A Szentháromság című dal. Amint bekapcsoltam a rádiót. Mert ENNYIRE felfoghatatlanul szeret és figyel ránk!!!!!

(A rádiót utána kikapcsoltam, és eléggé felébredve, sírva-nevetve énekeltem hazáig.)”

Hangolódjatok ti is a Petőfire, no meg persze a Szentháromságra!