Isten gyermekei ünnepeltek a PüspökVác színpadán

A Váci Egyházmegye hónapokon át tartó kurzust szervezett a hitoktatói számára, hogy a katekéták a gitárral kísért dicsőítő ének eszközével nyerjék meg a diákok szívét Istennek. Rekordlétszámmal jelentkeztek is a résztvevők a könnyűzenei képzésre, ahol gitárjátékban már fejlettebb szinten lévők segítették őket a helyesebb hangszerhasználatban. Június 17-én, 18-án és 19-én este pedig keresztény könnyűzenei dicsőítő koncertekkel örvendeztették meg az érdeklődőket a szervezők.

2024. június 17-én a PüspökVác Rendezvényközpont Beer Miklós terme zsúfolásig megtelt résztvevőkkel a Gável család dicsőítő koncertjére. Gável András 25 éve aktív szereplője a hazai keresztény könnyűzenének. Testvérével közös zenekaruk Eucharist néven működik, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola keresztény könnyűzenei képzésének oktatója volt, 8 gyermek édesapja – olvasható az esemény meghívójában.

„Hálát adok a tegnapi dicsőítésért, ami tényleg dicsőítés és közös Istenimádat lett. Kiteljesedve Atyánk ölelő szeretetében” – fogalmazott az egyik résztvevő a közönség soraiból.

„Hatalmas öröm és hála van a szívünkben, hogy olyan sokan együtt ünnepelhettük az Atyát, a Fiút és a Szentlelket a Váci Püspökség zsúfolásig telt Beer Miklós termében!

Köszönjük a szeretetet, amellyel a családunkat fogadtátok. Azt mondtuk a „koncert” elején, hogy lényegében nem történik más, minthogy beengedtünk benneteket a nappalinkba, ahol a gyerekeinkkel közösen szoktunk imádkozni esténként – igen gyakran így, énekekkel, hangszerekkel dicsőítve a Jóistent.

Talán éppen ennek köszönhető az a családias légkör is, amely megtapasztalható volt veletek. Hála ezért a mennyei Atyának! Otthon voltunk. Veletek. Őnála – foglalta össze a hétfői dicsőítés tapasztalatait

Gável András, akit újra láthatunk családjával az idei Dicsőítő Sziget Fesztivál 24 órás dicsőítésének folyamában, június 23-án reggel 6:00 órai kezdettel.

Június 18-án Csiszér László és Prazsák László adott koncertet. Prazsák László fontos szereplője a hazai keresztény zenének, és szerves része az Ez az a nap! mozgalomnak a kezdetek óta. Feladatának érzi, hogy a hazai dicsőítő együtteseket segítse, tanítsa, képezze, vezesse.

A szerző egyik vadonatúj dalát is meghallgathatták a jelenlévők, amelyet Laci bizonyosan elénekel a Dicsőítő Sziget színpadán június 23-án vasárnap, a reggel 9:00 órakor kezdődő dicsőítésen.

Csiszér László dicsőítésvezető, dalszerző, zenész, több, mint 20 éve evangelizál a keresztény könnyűzene segítségével.

Június 19-én Bolyki László koncertje a Lélek húrjai címmel lett meghirdetve. Bolyki László az Erkel Ferenc kamarazenekar brácsaművésze, a nyilvánosság számára a Bolyki Brothers énekegyüttes énekeseként és zeneszerzőjeként lett ismert.

Fotó: Csomóné Lindmayer Katalin