Regőczi Alapítvány

A koronavírus járvány sarkaiból fordította ki a világot: egy láthatatlan ellenség alapjaiban változtatta meg életünket.

Bezárkóztunk, maszkot hordtunk, távolságot tartottunk, fertőtlenítettünk. Nem látogathattuk meg szeretteinket, nem ölelhettük meg azt, aki a szívünknek kedves – még a közelébe se mentünk, nehogy baj legyen. Óvtuk, féltettük családunkat, rokonainkat, ismerőseinket. Több mint egy éve olvassuk szorongva a riasztó adatokat, hány élettől kell örökre elbúcsúznunk. A koronavírus-járvány első és második hulláma során nem tapasztaltuk azt, amit a harmadik során, hogy fiatalok, méghozzá kisgyermekeket nevelő szülők halnak meg, és gyermekek maradnak árván.

Áder János (köztársasági elnök 2021-2022) és felesége, Herczegh Anita úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy alapítványt, amelynek segítségével a gyermekek anyagi értelemben ugyanazt a támogatást kapják meg, mintha szüleik életben maradtak volna. Minden gyermek személyre szabott segítségre számíthat attól függően, hogy mire van szüksége: ösztöndíj, lakhatási támogatás, szociális juttatás, a közlekedés támogatása és még számos olyan gondoskodási forma, ami a gyermek fejlődését, gyarapodását, tanulását, megélhetését segíti elő.

A Dicsőítő Sziget egyik fővédnöke Herczegh Anita asszony, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. A helyszínen a résztvevők önkéntes anyagi hozzájárulásukkal támogathatják az alapítvány tevékenységét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyermekek felkarolásában.