Új hangnemet fedeztek fel

A zenészek számára egyáltalán nem mellékes, hogy egy adott zenedarabot milyen hangnemben játszanak el. Micsoda káosz keletkezne, ha erre fittyet hánynának! Egyesek szerint a különböző hangnemek más-más reakciót váltanak ki az emberekből. Létezik azonban egy új hangnem, amely a mindennapi életünket szépítheti meg.

Az adott hangnem meghatározza a hozzá tartozó skála egyes hangkészletét. Mindez biztonságos és szabályszerű keretet biztosít a zenészek számára.

Az a hangnem, amelyet lényegében mindenki képes lehet felfedezni a saját életében, többet jelent a zenei vonatkozásoknál. Az egyetlen örökből táplálkozik, ami nem változik és nem múlandó. Éppen emiatt ehhez az állandóhoz és abszolúthoz igazodik.

Sok ember csak nagyjából kopírozza le ezt a tökéletes mintát. Ám azok, akik a nem változóhoz igazodnak, minden szempontból tökéletesebbet élhetnek meg.

Az isteni szeretet, amely soha el nem múlik, és visszavonásától még veletlenül sem kell tartanunk, örök etalonként ott ragyog előttünk. Amikor ehhez igazítjuk a tetteinket, észrevesszük, hogy már fel is fedeztük az új hangnemet az életünkben.

És ehhez még zeneiskolába sem kell járnunk. Mindenki csatlakozhat hozzá a leghétköznapibb pillanatokban. A legfeszültebb helyzetekben ott a lehetőség számunkra, hogy hangnemet váltsunk: hogy elkezdjünk úgy szeretni, ahogyan az örök Szeretet.

Csodálatos szeretet-szimfóniák komponálási folyamatainak kellős közepén találjuk majd magunkat, amint megvan számunkra ez az új hangnem! Rajta, tessék csak muzsikálni!