Múlnak az évek újra lesz Jenő koncert Káposztásmegyeren

A 90-es évek közepe óta hagyomány, hogy november közepén Sillye Jenő és barátai összegyűlnek Káposztásmegyeren egy közös ünneplésre, zenei evangelizációs estére. Ez az esemény – amely idén november 19-én, szombaton 18:00 órakor kerül megrendezésre – mindig az év csúcspontja a magyar gitáros keresztény zene első apostola és zenekara számára.

A Káposztásmegyeri Szentháromság Templom különleges szerepet tölt be Sillye Jenő életében, hiszen a 80-as évek végétől aktívan részt vett a lakótelepen szerveződő katolikus közösség építésében. Mióta csak elkészült a templom, rendszeresen szolgál itt szentmiséken, liturgiákon. A mai napig minden este, amikor teheti, átsétál a templomba és gitárjával dicséri az Urat. Az elmúlt évtizedekben nagyszabású koncertjei is itt találtak otthonra; minden nagyböjtben felcsendül a Keresztút, de a Jézus anyja, Mária oratórium és az Értem is meghalt a kereszten, Jenő első nagyobb lélegzetvételű darabja is elhangzott már a Szentháromság Plébánián. 

Az elmúlt két esztendőben a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy megrendezzék a hagyományos novemberi Jenő koncertet. Hosszúra nyúlt ez az éjszaka, de 2019 után, az idei évben sokak örömére végre újra van lehetőség a közös éneklésre, ünneplésre. Jenő zenész barátaival, fiaival, unokáival már hetek óta készül a koncertre, amelyen különleges műsort hallhatunk majd. Múlnak az évek, Jenő idén ünnepelte 75. születésnapját, immár több, mint 50 éve tartó szerzői pályafutásának több korszakából is felcsendülnek a jól ismert dalok. A szeretet üzenetével száll a dal a Hargitáig és Kárpátaljáig, innen a Duna mellől.

Szombaton, november 19-én tehát Sillye Jenő és barátai koncert Káposztásmegyeren. A program ingyenes és nem szükséges regisztrálni, ugyanakkor érdemes a 18:00 órai kezdés előtt érkezni, a szervezők teltházra számítanak.

(Borítókép: Sillye Jenő és barátai koncert / Nagy Lajosné Kata)