Rúzsa Magdi: Minden koncertemen beszélek Istenről

A közelgő pápalátogatás szombati napján Rúzsa Magdi is énekelni fog, akit hitéről, életének nehéz pillanatairól és a neves eseményről kérdezett a Magyar Kurír.

Rúzsa Magdi szerint Ferenc pápának énekelni és közben megérinteni ennyi fiatal lelkét olyan, mint a legmagasabb kitüntetés. Az előadót évekkel korábban, kamaszként egy hasonló eseményen érintette meg a hit mélysége.

A Budapest Arénában a Domine című dalát fogja elénekelni, mely a YouTube-on már átlépte az egymillió megtekintést. „Amikor a dalt írtam, nagyon fájt a lelkem. Váratlanul nagy veszteség ért.

Értetlenkedtem, vádaskodtam, haragudtam, szerettem, hittem és hitetlenkedtem.

Kavarogtak bennem az érzések, és csak azt éreztem, vannak dolgok, amik egy olyan embernek, mint én, talán nem adathatnak meg. Aztán nem egész egy évvel később megmutatta az Úr, hogy nagyobb dolgot szánt nekem. Eszembe is jutottak édesanyám szavai: »Ne kételkedj, bízzad a dolgaidat a Jóistenre.«” – vallotta meg az énekesnő.

„Amikor megérint Isten, és te végre észreveszed, nem lesz annál nagyobb kapaszkodó az életedben. Amikor érzed a tanítást, amit nap mint nap küld feléd. Amikor olyan mélyen hiszel, hogy szinte beszélgetsz Istennel, tudod, hogy nyílik meg a lelked felé bármikor, akkor megérzed, mit jelent a tenyerében ülni, és rábízni magad, akkor elszállnak a félelmek, és csak hagyod a dolgokat haladni az útjukon, ahogy a folyó halad a mederben. Ennél nagyobb biztonság és áldás nem nagyon van” – tette hozzá Rúzsa Magdi, aki azt is elárulta, hogy minden koncertjén beszél Istenről és a hitéről.

„Néha burkoltabban fogalmazok, néha nagyon egyértelműen. Dalokat írok Istenről, vagy neki.

Megszólítom, mert szerintem sokan nem merik ezt megtenni. Pedig Ő várja, hogy megszólítsuk, válaszoljunk neki. Lelkeket akkor lehet megérinteni, ha őszintén szólsz” – mondta az előadó.

Forrás: Magyar Kurír

Kiemelt kép: Magyar Kurír