Istennel minden lehetséges – Indul a FeltöltŐ Erdélyben!

A nyár a fesztiválok időszaka, és idén Gyergyószentmiklóson többedik alkalommal ezen rendezvények sorát  a FeltöltŐ Keresztény Zenefesztivál indítja, hasonlóan a Dicsőítő Sziget nyáreleji alkalmához a Szentendrei-szigeten. A háromnapos rendezvény Erdély legnagyobb keresztény zenefesztiváljává nőtte ki magát, több ezer látogatója van évente. A szervezők idén is számos olyan programmal és koncerttel készültek, amelyekre mindenképp érdemes lesz Gyergyószentmiklósra utazni Erdély és a Kárpát-medence minden szegletéből június 30. és július 2. között. 

A zenefesztivál gerincét képező koncertek köré olyan programok állnak a résztvevők rendelkezésére, amelyek igazi lelki feltöltést biztosíthatnak minden korosztály számára. Külön programokkal és előadásokkal várják a gyerekeket, kis tiniket, fiatalokat és felnőtteket. 

Június 30-án, pénteken napközben Böjte Csaba ferences atya és a Bódi Tesók előadását hallgathatják meg a résztvevők, de ezen a napon lesz focibajnokság és családi programok, valamint ekkor veszi kezdetét a második Feltöltő Ifjúsági Találkozó a 16−25 éves korosztály számára. Az esti koncertek sorát minden nap a gyerekkoncertek nyitják, ezen a napon az Árvácska együttes. Őket követi majd a Band’Ora, a magyarországi PZM és az Egyesült Királyságból érkező Hillsong London. 

A szombati napon megnyitják kapuikat a tematikus sátrak, ahol különböző csendes foglalkozások, beszélgetések várják a betérőket,

de szintén ezen a napon várják a gyerekeket izgalmasabbnál izgalmasabb foglalkozásokra, tevékenységekre, amelyeken talentumokat gyűjthet mindenki magának, amelyet később ajándékokra, szórakoztató tevékenységeken való részvételre válthat be.

A szombati nap gazdag lesz előadásokban is: Bajcsi Tibor: Istennel minden lehetséges, Kozma-Vízkeleti Dániel: Önértékelésünk és kapcsolataink, Dr. Pécsi Rita: Az egészséges identitás kialakulása, meggyökerezése, dr. Kodácsy-Simon Eszter és Tamás: Teremtett világunk, teremtésvételem témákban osztják meg gondolataikat, tudásukat.

Szintén ezen a napon lesz motoros- és kórustalálkozó, valamint miniFIT, amely a 10-15 éves korosztály számára biztosít feltöltődési, ismerkedési lehetőséget. Az esti nagyszínpados fellépők Andelic Jonatán, a Reménység együttes, a Fundamentum, Oláh Gergő valamint Csiszér László lesznek.

Idén első alkalommal egy éjszakai férfi zarándoklat és hajnalig tartó közös, a városért történő ima, közbenjárás majd szentmise koronázza meg a napot a Csobot-hegyi Szent Anna kápolnáknál. 

A zárónap programja igazi vasárnapi, családias eseményekkel lesz tele. Ezen a napon is lesznek előadások − Dr. Pécsi Rita és Schäffer Erzsébet vezetnek a közös gondolkodásban −, majd az ökumenikus istentiszteletet követően mindenkit várnak egy finom étellel a Mennyei ételek utcájában.  A nagyszínpadon fellépő előadók Apacuka, Első lépés, László Attila és a FOURisFive lesznek. 

Kántor Boglárka főszervező a 777-nek nyilatkozva elmondta:

„csodaként éljük meg, hogy évről évre a Jóisten mennyire mellettünk áll,

és mennyire az Ő akarata az, hogy létrejöjjenek ilyen események, hogy minél többen tudjanak töltekezni, és az Ő jelenlétében időzni.” 

Kántor Boglárka, a FeltöltŐ egyik főszervezője, a gyergyószentmiklósi Glory csapatával a Dicsőítő Sziget színpadán 2023. június 24-én. Fotó: Ferencz Levente

A programok ingyenesek, szabadon részt vehet rajtuk minden érdeklődő, a Sportcsarnokban zajló előadásokra és az ifjúsági találkozókra pedig elővételben az InTime telefonos applikáción, vagy Gyergyószentmiklóson a Turisztikai Információs irodában, a Szent István valamint a Szent Miklós plébániákon lehet jegyet váltani.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a három napos, igazi, értékkel teli feltöltődést, felüdülést kínáló rendezvényre.