Sulibuli Sajóládon – az Eucharist iskolai zenés evangelizációja

2023. november 7-én Varga Béla sajóládi plébános meghívására és ajándékából iskolai dicsőítést tartott az Eucharist együttes a község katolikus iskolájában. A fergeteges hangulatú koncert nem pusztán kulturális töltekezést jelentett tanárnak és diáknak, hanem lelki elköteleződésre hívott meg a katolikus együttes elhangzott dalai segítségével. Gável András zenekar vezető és katekéta a koncerten személyes tanúságtételekkel beszélt Isten megtapasztalható szeretetéről. Az esemény záró akkordjaként arésztvevők közösen imádkoztak a békéért a világban. Az Eucharist együttes beszámolóját osztjuk meg.

„November 7-én a sajóládi Fráter György katolikus általános iskolában dicsőítettük Jézust. Az alkalmon egyszerre vettek részt az osztályok, így az egészen kicsiktől a lassan végzősökig beszélhettünk Isten hatalmas szeretetéről.

Közösen éltük át az emmauszi tanítványok történetén keresztül, hogy Jézus személyesen lép oda hozzánk, és alig várja, hogymeghívjuk őt az életünkbe.

Fantasztikusan szép és egységes pillanata volt a „koncertnek”, amikor közösen énekeltük a Miatyánkot. Tanár és diák együttes erővel zengte az Amen-t az Atya mindennél jobb és tökéletesebb tervére.

Végül közösen láttuk be, hogy a világ békéjéért először a szívünkben tehetünk azáltal, hogy meg akarunk bocsátani a legszűkebb környezetünkben: az osztálytársnak, a változást nem mutató és kiborító tanulónak vagy a skatulyába börtönző, agyonstrapált tanárnak, esetleg a szüleinknek, akikből a végtelenített munkaidő miatt alig látunk valamennyit.

Köszönjük, hogy eszközök lehettünk Isten kezében, az őgyógyító szeretetének közvetítésében. Mindig csodálattal figyeljük, amikor a dalaink szíveket nyernek meg Istennek. Halleluja!”

Forrás: Eucharist együttes Facebook oldala