Krisztus Forrás alkalom Veresegyházon

Az életünk forrása Jézus – dicsőítő szentségimádással indítja a tanévet az Eucharist

2023. szeptember 2-án Veresegyházon, a Szentlélek-templomban újra megrendezik a „Krisztus Forrás” dicsőítő szentségimádást az Eucharist együttes zenei szolgálatával. A nagyjából egy órás alkalom este 20:00 órakor kezdődik. A lelki gondolatokat és imádságot Lengyel Zsolt atya vezeti. A dicsőítés alatt lehetőség nyílik a szentgyónás elvégzésére is, hogy tiszta szívvel indulhasson az idei tanév.

Az Eucharist együttes a Szentháromság Műve Katolikus Közösséggel együttműködve évek óta, hűséggel megrendezi a Krisztus Forrás elnevezésre hallgató dicsőítő szentségimádási alkalmakat. Időről-időre egyre többen vesznek részt ezeken a dicsőítő zenével kísért imaalkalmakon, ahol a középpontban az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus áll.

„Még bőven az Eucharisztikus Kongresszust megelőzően indítottuk ezeket az alkalmainkat.

Az együttesünk neve egyben küldetés is számunkra.

Jó volt megtapasztalni, amikor a kongresszusra történő felkészülés jegyében évente kétszer, Krisztus Király és Úrnapja ünnepe előtt, központilag is hasonlóra hívtak meg a rendezők mindenkit. Az egység jegyében akkor mi is igazodtunk a központi dátumokhoz. Azóta is megtartottuk ezeket, amikor országosan erre már nem buzdított senki. Plusz még hozzátettünk egyéb jeles napokat. Ezért leszünk most együtt a Krisztus Forrás tanévindító eseményén is, amelyre reméljük most is szép számban eljönnek azok, akik Jézussal szeretnének belekezdeni a tanulásba vagy a munkába” – hangsúlyozta Gável András az Eucharist együttesből.

A szombat esti alkalomra a belépés díjtalan, de a templom fenntartására a kihelyezett perselyekben mindenki elhelyezheti adományait. A rendezvény 20:00 órakor kezdődik, egy órával később pedig szentségi áldással fejeződik be.

Fotó: Dicsőítő Sziget