Palánki Ferenc: A fiatalokon múlik – ezt mondom majd Ferenc pápának

„A nagy nyilvánosság előtt, képviselve egyházunkat, hazánkat, 11 ezer fiatal jelenlétében az egész Kárpát-medencei magyar ifjúság nevében köszönthetem a Szentatyát. Magyar nyelven fogom köszönteni Ferenc pápát és ehhez mindössze két perc áll a rendelkezésemre. Sokat készültem, hogy ez alatt a rövid idő alatt el tudjam mondani mindazt, amit szeretnék. Többek között arról szeretnék beszélni a Szentatyának, hogy

az ezeréves keresztény kultúránk, államunk, hagyományaink továbbadása a fiatalokon múlik.

Ez nagyon fontos és nagy felelőssége az ifjúságnak” – mondta Palánki Ferenc, az MKPK ifjúsági referense.

A magyar főpásztor szerint a fiataloké a jövő, de ők a jelen kincsei. Palánki Ferenc püspök kijelentette, hogy szeretnék az ifjúságot megszólítani, és elmondani nekik az örömhírt. „Ferenc pápa azt mondja, hogy a legjobb ifjúság-pasztorációs eszköz egy másik fiatal, aki hitelesen éli az életét” – idézte a Szentatya ismert kijelentését az ifjúságért felelős püspök.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke hozzátette: a Szentatya ennek a látogatásnak a középpontjába a fiatalokat állította, ezért a az ő egyházmegyéjükben is igyekeztek őket megszólítva készülni erre a fontos eseményre.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye