Mező Misi és a Gável tesók dala a Szentháromságról himnusszá lett a keresztények körében

Két évvel ezelőtt osztotta meg az Eucharist együttes akkor debütált dalát a Szentháromságról. A hamar sokak kedvencévé vált ének egy építkezés során keletkezett – legalábbis így mesélik a zeneszerzők, Mező Misi és Gável Gellász. A lassú country stílusához közelítő szerzeményhez Gável András komponált szöveget. A végeredmény egy egységes szám lett, tele nyugalommal és hittel, no meg persze hatalmas szeretettel, amely kiválóan illeszkedik a témához.

Az elmúlt két évben számtalan helyen énekelte az Eucharist és Mező Misi együtt és akár külön-külön is ezt a dalt. És ennyi idő elegendőnek is tűnik ahhoz, hogy bármerre felcsendül az előadók éneke, a közönség szinte azonnal csatlakozik hozzájuk, egy nagy közösséget alkotva Isten szeretetében.

„Isten megadta ehhez a tehetséget, de azt akarta, hogy arra használjam ezt a képességet, amire ő szeretné, és az elmémből, a lelkemből olyan dalok szülessenek, amik őt dicsérik. Nagyon hálás vagyok a Jóistennek azért, hogy elindított ezen az úton, és a belőlem fakadó harmóniák az ő dicsőségéről szólhatnak” – vallotta meg korábban Mező Misi a Szentháromság című, mások mellett az általa szerzett dalával kapcsolatban is. Az énekes szerint nem csak a bajban kell meghívnunk Istent az életünkbe.

Június 25-én, a Dicsőítő Sziget második napján, este 18:00 órakor ismét együtt énekelhetjük, hogy „Atya, Fiú és Szentlélek, jöjj…” az Eucharist koncertjén Szigetmonostoron.

Talán nem árulunk el titkot, ha megsúgjuk a birtokunkba került biztos információt a „keresztény Kapolcson” elhangzó Szentháromság című dallal kapcsolatban: a zenekart – a Nashville-ben kevert és masteringelt felvételen hallható módon – ezúttal is kiegészíti majd Ferenczi Gyuri virtuóz szájharmónika játéka.

Amíg nem hallhatjuk újra élőben, addig is hangoljuk a szívünket az Atya, a Fiú és a Szentlélek végtelen szeretetében, és énekeljük ezt a minden bizonnyal nem kevés keresztény testvér által ismert dalt a Szentháromságról!