Az Eucharist együttes és a Dramatizált Biblia közös előadása Zánkán, 2023-ban.

Igei atmoszféra dicsőítő dalokkal – az Eucharist és a Dramatizált Biblia előadása Hajdúsámsonban

2023. október 7-én az Eucharist együttes és a Dramatizált Biblia színésztársulatának három tagja (ezúttal Balogh Anna, Csákai László és Zámbori Soma) közös produkcióját élvezhetjük Hajdúsámsonban, a református templomban délután 16:00 órai kezdettel.

Az előadás különlegessége, hogy a Biblia szavait művészi módon tolmácsolják a profi színészek, amelyre az Eucharist együttes dalai reflektálnak, mintegy megadva a hívő ember dicsőítő válaszát Isten szeretetére, amely az ő Igéjéből árad felénk.

Az előadás során a magas színvonalú színészet egyáltalán nem mímelése az őszinte kifejezésnek, hanem az emberi szívig hatoló örök üzenet és isteni örömhír eszköze. A Biblia egyes részei a művészi intonáció és a saját képzelőerőnk révén jelennek meg előttünk.

Az így létrejött zenés színdarab szereplőivé válunk, mintegy mi magunk is fellépünk a színpadra: látjuk a bibliai helyszíneket, saját fülünkkel halljuk a megszólalók szavait, látjuk az öltözéküket.

Végül pedig a mi állásfoglalásunkat kéri az így létrejött igei atmoszféra. Döntésünket az igei szakaszokra feleletül megszólaló dicsőítő énekek segíthetik. Jó utazást kívánunk mindenkinek a Biblia és az isteni szó csodálatos és kalandos világában!

Az Eucharist együttes és a Dramatizált Biblia közös előadása Zánkán, 2023-ban. Fotó: Szentpétery Áron/Dicsőítő Sziget