Dicsőítő Sziget újratöltve – közzétették az idei fesztivál időpontját

Szinte már meglepetést sem okozott a szervezők bejelentése, hiszen a Dicsőítő Sziget Fesztivál idei dátuma idén is a tanév befejezéséhez igazodik. 2024. június 23-án újra dicsőítők népesítik be a Szentendrei-sziget Budapesthez közeli, déli csücskét, Szigetmonostor festői fekvésű települését. A fellépők kilétéről csak később közölnek információkat, de a zenei program visszatérő látogatói abban bizonyosak lehetnek, hogy a koncertek és az előadók ebben az esztendőben sem okoznak majd csalódást senkinek.

A Dicsőítő Sziget szervezői csapata arra biztat minden fesztivál iránt érdeklődőt, hogy már most írja be a nyáreleji időpontot, és jöjjön is el a gazdag programra.

Gável András, a fesztivál szervezői csapatának tagja elmondta, hogy az idei év programja valódi zenei csemegének ígérkezik fantasztikus, kiemelten magyar dicsőítő előadókkal. Azt is elárulta, hogy a rendezvény létrejöttéhez szükséges anyagi háttér még nem látható.

„2023-ban sem láttuk még ebben az időszakban, hogyan tud megvalósulni több mint 40 fellépővel az összművészeti fesztivál. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy amennyiben a rendezvényünk benne szerepel az Atya tervében, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan az anyagiak is összejönnek hozzá. Nagyon számítunk minden segítségre és támogatásra, hogy a Dicsőítő Sziget mindenki felé nyitott maradhasson. Hiszen

ez az a hely, ahol az örök szépség kapcsolja össze az embereket, akár a »templomajtón innen vagy azon túlról« érkeznek hozzánk” – mondta Gável András.

A fesztivál – amelynek választott szlogenje: „szívünk együtt dobbanjon” – idén egy teljes napon át kényeztet el bennünket Isten zenei dicséretével. A korábbi évek gyakorlatához hűen azonban

már június 22-én elstartol a program az egyre közkedveltebb „24 órás dicsőítés” non-stop, közbenjáró zenei folyamával.

Erre az önkéntes dicsőítő szolgálatra a korábbi évekhez hasonlóan a szervezők idén is szeretettel fogadják a hazai dicsőítő csapatok és kórusok jelentkezését.

Fotó: Dicsőítő Sziget/Nagy Lajosné Katalin