Isten szava bibliai tájakra röpített – a Szentföld békéjéért imádkozott az Eucharist

2023. október 7-én a Hajdúsámsoni Református Templomban adott koncertet az Eucharist együttes. Hajdúsámson Önkormányzata nevében az alpolgármester asszony háláját fejezte ki a rendezvény megvalósulásáért, amely valódi pezsgést hozott a helyi közösség életébe. Szanyi György tiszteletes az Ige erejének valódi erejét hangsúlyozta, amely önmagában működik és éri el az emberi szíveket. Az eseményt kultúrevangelizációként hirdették meg a szervezők. A zenészek mellett az előadás során közreműködött a Dramatizált Biblia csapatának három tagja: Balogh Anna és Zámbori Soma színművészek, illetve Csákai László református lelkész. A dicsőítő dalok egy-egy bibliai igeszakaszra adták meg a hívő ember feleletét a mai kor mindenki által érthető zenei nyelvezetével. A hatalmas befogadóképességű templom padsoraiban több generáció is helyet foglalt. A közönség tagjai a koncert végén hangos felkiáltással döntést hoztak: odaadják életüket Istennek, hogy így védőpajzsot képezzenek az imádság és a dicsőítés által.

Gável András a messiáshívő zsidó énekes, Joshua Aaron szerezte, Hodu című dal felvezetőjében megemlékezett az Izraelt ért brutális rakétatámadásról, amelyben ártatlanok haltak meg.

A világ sátáni fejedelme ellen a Béke Fejedelmét, Jézus Krisztust hívta segítségül. Az előadott énekkel a Szentföldön élők békéjéért imádkoztak közösen.

Az Eucharist együttes vezetője hangsúlyozta: lehetőségünk van az imáinkkal és a dicsőítésünkkel védőpajzsot emelnünk a bűn és az agresszióval szemben. Ezért ez feladata minden embernek, aki Jézus Krisztus útján szeretne járni. A jelenlévők egy szívvel adták oda az életüket erre a szolgálatra Istennek.

A koncertnek sok emlékezetes pillanatát lehetne kiemelni. Ezek közül az egyik legátütőbb volt, amikor az idősekből és a jelenlévő nagyon sok fiatalból, illetve családosokból álló közönség a Miatyánk imádságát a Dramatizált Biblia színészeivel közösen imádkozta el. Ezt követően pedig el is énekelték a Jézustól kapott szavakat, amelynek a végén énekelt Ámen-nel az Atya akaratára mondtak ünnepélyes igent. Ezalatt egymás kezét fogták meg, és emelték fel a magasba.

A koncerten elhangzott, hogy

a halott csontmezőből Isten képes ütőképes, hús-vér hadsereget felállítani. Az előadók ennek létrejöttét szellemi értelemben sürgették.

Minél többen elfogadják az életükben Isten szeretetét, annál erősebbé válik a dicsőítők győztes serege, és egyre jobban láthatóvá válik Istenköztünk lévő Országa.

Ebbe az országba léphettek be a résztvevők, miközben a Biblia szavait hallgatták az előadó színészek intonációja segítségével. Beléptek a hallott történetbe, és megjelent előttük a Történet, amelynek ígyők maguk is szereplőivé váltak. Az előadás a fantázia segítségére, a fantázia pedig a hit segítségére sietett, hogy a hívő ember válaszát kérje el, amellyel Isten szemünk előtt megvalósuló tervét és Jézus barátságát fogadhatja el és fűzheti még szorosabbra.

Fotó: Szentpétery Áron/Dicsőítő Sziget